Veel bedrijven vragen zich af hoe ze Sociale Media moeten en kunnen toepassen in hun marketingcampagnes. Top Two Boxes beschrijft wat je met social media kan.

Wat zijn nu de voordelen van Social media?

Verbeterde reputatie
Doormiddel van het implementeren van social media in uw online marketing strategie kunt u de beleving en betrokkenheid van uw doelgoep/ klanten verlengen. Tevens kunt u de online branding van uw merken versterken. Social media draagt bij aan de toename van de verbondenheid, identificatie, en tevredenheid bij uw doelgroep.

Verbeterde klantfeedback
U kunt direct en effectief in dialoog treden met uw doelgroep. Zo kunt u peilen wat er te verbeteren valt aan uw dienstverlening. Indien nodig, kan er snel gereageerd worden op negatieve meldingen of discussies rondom de activiteiten van uw bedrijf. Denk aan medewerkers die snel anticiperen op negatieve berichten op social media kanalen als bv een Twitter of Facebook.

Goedkoop
Social media zijn een relatief goedkoop middel en genereert een groot bereik, mits juist ingezet.

Top Two Boxes gaat alsvolgt te werk:

1 Strategie
Voordat er gestart wordt met een Socialmedia campagne is het belangrijk dat er vooraf een strategie wordt bepaald. Het is belangrijk dat de markt waar de doelgroep zich op bevindt goed wordt onderzocht. Hieruit wordt naar voren gehaald waar de mogelijkheden zijn op het gebied van Social Media.

2 Beleid
Na gekeken te hebben op welke Socialmedia platforms de doelgroep zich op voortbeweegt, worden de profielen aangemaakt en ingericht en indien nodig aan elkaar gekoppeld.

3 Uitvoering
De aangemaakte Socialmedia profielen dienen dagelijks door u bij gehouden te worden. Het is erg belangrijk dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Hiervoor dient 1 persoon verantwoordelijk te zien die dagelijks alles bijhoudt en eventueel mensen aanstuurt.

4 Resultaat
De strategie en de doelen die vooraf zijn opgesteld, worden geƫvalueerd en indien nodig bijgestuurd.