3d printen prijs

Het is de laatste jaren een ware hype geworden: 3d printen. Alles kan tegenwoordig geprint worden, van sportschoenen tot een grachtenpand. Deze vorm van ‘personal manufacturing’ waarbij je zelf je eigen producten kunt ontwerpen en maken, heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Tegelijkertijd zijn met de toenemende toegankelijkheid van 3d printen prijs en kwaliteit gunstiger geworden, waardoor deze steeds meer toegankelijk wordt voor particulieren. De prijzen variëren van 350 tot 1700 Euro. Voor het eerste bedrag heb je een basispakket, de RepRap, waarmee je als je een beetje handig bent zelf je 3d printer in elkaar kan zetten. Met een gratis verkrijgbaar eenvoudig 3d computerprogramma kan de printer aangestuurd worden. Alles over de techniek van het 3d printen, prijs en wat je ermee kunt is gemakkelijk online te vinden op de website van Llowlab. Je kunt je oriënteren als je klikt op de link 3d printen prijs. De kosten verdien je vaak snel terug; onderzoek heeft uitgewezen dat producten met een 3d printer voor veel lagere kosten gefabriceerd kunnen worden. Andere voordelen zijn de productiesnelheid en de milieuvriendelijkheid. Met 3d printen prijs je je dus rijk!

3d printen: prijs vergelijken

Zoals al gezegd is de RepRap een goedkoop apparaat. Daarnaast is de Printrbot ook zeer betaalbaar en wat eenvoudiger om mee te beginnen omdat hij al geassembleerd is. Hiermee kun je direct je nieuwe schoenen in 3d printen. Prijs en beschikbaarheid kun je op http://www.llowlab.nl/3d-printen-prijs/ vinden. Het hangt helemaal af van wat je ermee wilt doen. Wat je ook print met 3d printen, prijs en kwaliteit hangen sterk met elkaar samen. Llowlab helpt je bij deze keuze. Kies je voor een grote investering, dan verdien je die vaak ook terug. De kosten voor stroom, materiaal en onderhoud zijn meestal vrij laag. Het gemiddelde stroomverbruik bij een printsessie van 25 uur is maar ongeveer 2,6 kwH. Als er een onderdeel stuk is kun je dit simpelweg weer opnieuw printen, dus hier ben je niets extra’s voor kwijt. Voor de materiaalsoorten ben je enkele tientallen Euro’s kwijt en daar kan je een tijd mee vooruit. Dus kort samengevat zijn zowel de opstart-, productie- en ontwikkelkosten laag. Het kan zijn dat je een product in omloop wilt brengen met 3d printen. Prijs-kwaliteitverhouding is dan een belangrijk voordeel. Als de prijs laag uitvalt, kan dat een middel zijn om de concurrentie voor te zijn. Aan het andere eind van het 3d printen prijs spectrum op Llowlab vinden we de Felix, een top of the bill 3d printer. Prijs is 1700 Euro, maar dan haal je ook echt iets spectaculairs in huis dat jaren meekan. En hij heeft als voordeel dat hij een extreem lage geluidsproductie heeft. Daarnaast is de Nederlandse Leapfrog Creatr ook zeer de moeite waard. In de middenklasse in het overzicht van 3d printen prijs bevindt zich de DaVinci, voor 600 Euro heb je dan een kant-en-klare printer. Ook een heel degelijke printer, voor ongeveer dezelfde prijs, is de CandyFab, die perfect werkt met de grondstof suiker, en dus uitstekend gebruikt kan worden als snoepfabrikant. Met een digitaal ontwerp, dat dienst doet als bouwtekeningen, en een grondstof in poeder- of vloeibare vorm kun je direct aan de slag. Dan maak je de mooiste voorwerpen, helemaal naar je eigen inzicht.

Alles is mogelijk met 3d printen, prijs uzelf gelukkig!

Afhankelijk van het materiaal, kan er steeds meer gemaakt worden met de 3d printers. Tal van kunstenaars en andere creatievelingen experimenteren naar hartenlust met deze futuristische techniek van het 3d printen. Prijs en praktisch nut spelen hierbij geen rol, het gaat om het concept. Zo maakt een modeontwerpster indrukwekkende jurken in 3d en een meubelontwerper maakte de prachtige Bone Chair, een stoel met een botstructuur. De mogelijkheden lijken onbegrensd. In Amsterdam verreist een grachtenpand gebouwd met deze techniek. Een belangrijke ontwikkeling is nu gaande in de tandartsindustrie. Daar zal het 3d printen de komende jaren de grootste opmars maken, zo voorspellen de experts. Zo kunnen er bijvoorbeeld kronen geprint worden. Maar ook in de medische wereld, de kunstmarkt en zelfs de voedselproductie worden de voordelen onderkend. Van simpele materialen als suiker en chocola kunnen er prachtige, fantasievolle creaties gemaakt worden. In feite is 3d printen een uitbreiding van het procedé ‘rapid prototyping’, waarbij een object in meerdere lagen wordt opgebouwd. Dit laatste wordt echter vooral gebruikt voor grote objecten zoals onderdelen van vlieg- of voertuigen. Op http://www.llowlab.nl/3d-printen-prijs/ wordt precies uitgelegd wat de verschillen zijn met de 3d printer voor particulieren. Dit is namelijk een kleinere en compactere variant die makkelijk te bedienen is. Bovendien is hij eenvoudig op te starten en al binnen tientallen minuten na installatie al gebruiksklaar voor het 3d printen. Prijs hangt ook samen met productietijd, en de tijdwinst is dus ook een groot voordeel in vergelijking met de grotere, veel loggere machines in de vliegtuigbouwindustrie. De compacte apparaten die genoemd worden in het overzicht 3d printen prijs van Llowlab zijn geschikt voor het maken van kleine objecten, zoals sieraden en keukenvoorwerpen. Er is een grote keuze aan materiaalsoorten waarmee 3d geprint kan worden, variërend van nylon tot polycarbonaat en zelfs hout. Geliefd bij consumenten is Polylactic Acid (PLA) omdat het niet stinkt tijdens het 3d printen. Bij andere materiaalsoorten ruik je de geur van verbrand plastic. Bovendien is het biologisch afbreekbaar is want afkomstig uit natuurlijke grondstoffen zoals suiker en mais. Het is dus ook nog eens milieuvriendelijk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn