3d printing neemt de wereld over

De 3d printer heeft de toekomst. Daar kunnen we vrij kort over zijn. Maar er valt natuurlijk genoeg te vertellen over 3d printing! Deze techniek staat nog in de kinderschoenen en het is voor veel particulieren nog niet bepaald een verstandige investering. Maar dat is voor hobbyisten een heel ander geval. En wat dacht u van de industrie? Want in laboratoria kunnen replica’s tot in groot detail worden nagemaakt. In ziekenhuizen kan men protheses maken van ledematen maar ook van organen! Dat betekent dat men dankzij 3d printing in het ziekenhuis zelf een kunsthart kan maken. Dit kan vanaf nu snel en op locatie gedaan worden. Wachttijden worden daardoor verkort en er worden meer levens mee gered. 3d printing is tevens een kunst geworden. Zo zijn er moderne kunstenaars die er prachtige objecten van maken. Objecten die te repliceren zijn en u thuis op een mooie plek in de woonkamer kunt neerzetten. Er zijn diverse tentoonstellingen te vinden over 3d printing in bijvoorbeeld het Groninger museum en Fries museum. Op onze website willen we u graag informeren over alles wat maar te maken heeft met 3d printing. Zowel over de diverse technieken, het materiaal dat geprint kan worden en allerlei modellen. Er gaat een wereld voor u open als u eens bij Mela Project kijkt!

Wat kan 3d printing voor u betekenen?

Hebt u een bedrijf en draait uw bedrijf op het doen van uitvindingen en innovaties? Dan is 3d printing niet te overschatten. Het biedt een bron van kennis en het geeft u een geweldig inzicht. U kunt er maquettes en modellen die u digitaal hebt gemaakt mee uitprinten. In de vorige alinea hebben we al verteld hoe belangrijk 3d printing kan zijn binnen de zorg. Ook kunt u als kunstenaar en hobbyist prachtige modellen maken van auto’s, bruggen en andere technologische en architecturale hoogstandjes. Wij denken dat 3d printing in de toekomst een belangrijke rol krijgt binnen ieder huishouden. Zo kunt u straks kopieën maken van bepaalde objecten in uw huis. Als er iets kapot gaat dan kunt u het eenvoudig vervangen door het kapotte onderdelen te printen. Download bijvoorbeeld de blauwdruk van dat object en print het direct uit. Als u 3d printing combineert met 3d scanning dan is het zelfs mogelijk om een model met een 3d-scanner in te scannen. Bewerk het eventueel met behulp van software en print de verbeterde versie uit! Ook al is dit misschien nog ver weg, er zijn al wel 3d-printshops waar u naartoe kunt gaan om 3d-objecten uit te printen. Gooi die oude 2d-printer maar uit de deur want 3d printers hebben de toekomst!

Houdt u onze website maar scherp in de gaten!

Onze site is in principe onafhankelijk. Toch zijn we afhankelijk van het nieuws op het gebied van 3d printing van andere sites. Die vindt u dan ook onder het kopje “steunpilaren”. Wilt u weten wat de beste 3d printers van dit moment zijn? Ook dan vindt u een handig lijstje op de website. U wilt een 3d printer kopen. Waar moet u dan zoal op letten? U kunt de reviews opzoeken via het web of ons om advies vragen. Wij raden het in ieder geval aan om te letten op onder andere:

  • De kit. Dat wil zeggen de machine. Let op het bouwjaar, reviews en de prijs.
  • De onderdelen die u er daarnaast bij moet kopen zoals adapters, software en dergelijke.
  • En let op de filamenten. Dat zijn de vullingen waarin het materiaal zich bevindt. De vulling kan variëren van diverse soorten plastic tot aan hout en zelfs metalen.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn