Autoverzekering

Ben jij de bezitter van een auto? Dan heb je natuurlijk ook een autoverzekering nodig! Een ongeluk zit in een klein hoekje en met deze voertuigen loopt de schade meestal al snel flink op. Niet alleen kun je de materiële schade aan je eigen voertuig verzekeren, ook moet je natuurlijk ervoor zorgen dat je de kosten kunt dekken van schades die je misschien aan anderen veroorzaakt. Als je goed verzekerd bent, dan hoef je niet bang te zijn dat een ongeluk, hoe klein ook, je meteen voor grote financiële problemen stelt. Een autoverzekering afsluiten is dus het eerste wat je moet doen op het moment dat jij een auto aanschaft. Dan kun je altijd met een gerust gevoel de weg op gaan en dat rijdt natuurlijk wel zo prettig! Hoe uitgebreid jij de dekking maakt, dat is natuurlijk helemaal aan jou! Je kunt kiezen voor slechts een WA-verzekering, waarbij de wettelijke aansprakelijkheid richting anderen geregeld is. Maar ook kun je uiteraard kiezen voor een zeer uitgebreide dekking, met een laag of juist een hoger eigen risico. Er zijn heel veel verschillende opties op het gebied van de autoverzekering!

Autoverzekering uitkiezen

Als je een autoverzekering af gaat sluiten, dan moet je dus gewoon die variant kiezen die het best aansluit bij jouw situatie. Rijd jij in een echt koekblikje dat eigenlijk gewoon geen geld meer waard is? Dan is het natuurlijk onzinnig om deze uitgebreid te verzekeren. De verzekeringskosten staan dan totaal niet in verhouding tot de vergoeding die je bij een ongeluk zou kunnen verwachten. Het is dan verstandiger om hiervoor zelf wat geld apart te zetten op je spaarrekening. Rijd jij echter in een splinternieuwe wagen? Dan is een zo compleet mogelijke autoverzekering zeer aan te raden! Rijd je de wagen per ongeluk totall loss of heb je hoge schadeposten, dan kun je dit immers niet zomaar even zelf betalen of even een nieuwe, vergelijkbare auto kopen. Het is dus altijd een afweging die je moet maken, zoals de staat van het voertuig en het bouwjaar. En ook jouw financiële reserves moet je in jouw overweging meenemen. Als je hier een beetje een beeld van hebt, dan weet je in ieder geval wat voor soort autoverzekering je zou moeten zoeken.

Kies voor Netpolis

Maar ook als je dat weet, dan kan het nog lastig zijn om een geschikte autoverzekering te vinden, er zijn immers zo veel verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Welke maatschappij is nu de beste keus? Je zult misschien geneigd zijn om je te verzekeren bij de maatschappij waar jij al je andere verzekeringen ook hebt lopen, maar dat is lang niet altijd de beste keus. Zoek jij een verzekeringsproduct dat veel dekking biedt en tegelijkertijd een lage prijs heeft? Dan moet je eens de mogelijkheden van Netpolis bekijken! Door een aantal gegevens op hun site in te vullen, kun je meteen zien waar je bij hen aan toe bent. Zij vragen de volgende gegevens:

  • kenteken van jouw auto
  • leeftijd waarop jij je rijbewijs hebt gehaald
  • aantal schadevrije jaren dat je hebt
  • het aantal schades dat je de afgelopen vijf jaar hebt veroorzaakt
  • je geboortedatum
  • je postcode

Op basis van deze gegevens kan de site voor jou uitrekenen hoe hoog de premie van jouw autoverzekering bij Netpolis zou zijn. Je zult zien dat dit in de meeste gevallen echt een besparing oplevert ten opzichte van je huidige verzekeraar! Kies dus niet automatisch voor de verzekeraar waar je al klant bij bent, maar oriënteer je ook op andere aanbieders, zoals Netpolis. Je zult zien dat je bij hen echt uitstekend terecht kunt voor een goede en voordelige autoverzekering!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn