Babymuis voor slang

Mijn zoon wilde graag een nieuw huisdier, maar niet een normale, zoals een kat, of een hond maar een slang. Een aantal maanden geleden moest hij een spreekbeurt geven op school en zijn onderwerp was de slang. De spreekbeurten konden over drie verschillende onderwerpen gaan en hij koos huisdieren. Dit was het meest populaire onderwerp en de normale huisdieren waren al snel gekozen, waardoor hij overbleef met de slang. Hij wist nog niet veel over slangen, waardoor het mij verstandig leek om hem naar de dierentuin te nemen, zodat we verschillende slangen konden bekijken. Hij vond de slangen erg interessant en nam veel foto’s. We raakten in gesprek met een van de verzorgers en vertelden over zijn spreekbeurt. De verzorger was erg vriendelijk en kon veel informatie aan mijn zoontje geven. Hij vertelde dat hij die dag weinig extra tijd had, maar als hij in het weekend zou langskomen, dan kon hij een slang vasthouden en een aantal dieren voeden. Dit leek mijn zoontje erg leuk om te doen. Dat weekend hield hij voor het eerst een slang vast en hielp hij de aardige verzorger met het voeden van babymuis aan een paar slangen. Hij voerde alleen babymuis aan de slangen die niet gevaarlijk waren. Ik mocht ook helpen, maar vond het een prettiger gevoel om alleen foto’s en video’s te nemen. Na het bezoek had hij veel leuke foto’s en video’s voor zijn presentatie en genoeg informatie. De presentatie ging erg goed en hij kreeg een negen als cijfer. Na de presentatie zei hij dat hij graag een slang als huisdier wilde hebben. Mijn vrouw en ik vonden het geen prettig idee, maar zagen ook dat hij erg enthousiast over de dieren was. De verzorger van de dierentuin gaf ons tips over het hebben van slangen als een huisdier en daarna besloten we om er eentje te kopen.    

Babymuis aan ons huisdier voeren

We gingen naar een dierenwinkel in de buurt en konden daar de slang bestellen die de verzorger aanraadde. We kochten in de dierenwinkel ook een terrarium en een aantal accessoires voor in het terrarium. Als voedsel voor de slang kochten we een zak met babymuis. De verzorger in de dierentuin raadde ons ook aan om babymuis aan de slang te voeren. De eerste paar dagen hielden wij de slang goed in de gaten, wij wilden niet dat de slang zou ontsnappen. We zagen dat ons zoontje goed voor het dier zorgde en elke keer goed het terrarium sloot. De slang die wij gekocht hadden was niet zo groot en niet gevaarlijk voor mensen, maar wij vonden het een vreemd idee om een slang in huis te hebben. Na een tijdje wenden we aan de slang en ik hou de slang af en toe ook vast, help het terrarium schoonmaken en voer babymuis aan de slang.

Goede website voor slangenvoedsel

Online vonden we de website animalfoodexpress, we kopen nu onze babymuis via deze website. Een zak met babymuis is hier veel goedkoper dan bij de dierenwinkel. De slang eet meestal twee muizen per dag en de zakken zijn snel leeg, daardoor is het fijn dat we ze goedkoop kunnen kopen. Meestal hebben we de bestelling de volgende dag al binnen, maar dit hangt van het bestelmoment af. We hoeven niet elke keer weer naar de dierenwinkel, dit vinden we erg gemakkelijk. Wij bestellen onze babymuis via animalfoodexpress.nl

  • De zakken met babymuis zijn goedkoper dan bij de dierenwinkel
  • We hebben de bestelling vaak de volgende dag binnen
  • We hoeven niet elke keer naar de dierenwinkel te rijden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn