Boot schilderen

Boot schilderenJe boot schilderen is van belang als jij er voor wilt zorgen dat je vaartuig in een goede conditie blijft! Gedurende het vaarseizoen heeft het natuurlijk veel te verduren. In de eerste plaats natuurlijk gewoon vanwege het water waar hij het hele seizoen aan wordt blootgesteld. Als er geen goede verflaag aanwezig is, dan kun je te maken krijgen met roest en uiteindelijk hierdoor met slijtage en zelfs lekkage. Daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten, je wilt gewoon veilig kunnen varen. Daarom is met regelmaat je boot schilderen ook zo belangrijk, op die manier voorkom je dat hout en metaal blootgesteld worden aan de sterk slijtende krachten die het water heeft. Maar ook het weer kan natuurlijk een sterke invloed hebben op de conditie van de materialen. Harde wind, hagel en regen, maar onderschat ook zeker niet de kracht van de zon. Allemaal zaken die de materialen waar jouw vaartuig van gemaakt is aan kunnen tasten en de zeewaardigheid ervan kunnen beïnvloeden. Je boot schilderen moet je dus absoluut geen jaar overslaan, het is echt belangrijk om ieder jaar te controleren of alles nog naar behoren is en het zo nodig bij te werken.

Ander onderhoud naast boot schilderen

Met regelmaat je boot schilderen is dus van belang, of je dit nu zelf doet of laat doen. Maar het is niet het enige dat van belang is als het aankomt op het onderhoud van jouw vaartuig, er zijn meer werkzaamheden die je eigenlijk met regelmaat uit zou moeten voeren of uit moet laten voeren om ervoor te zorgen dat alles er picobello uit blijft zien. Waar moet je dan aan denken? Je kunt dan denken aan zaken als:

  • het verwijderen van doffe plekken en krassen
  • het schoonmaken van interieur en exterieur
  • het reinigen van het dek

Je boot schilderen is dus niet het enige belangrijke punt binnen het onderhoud van dit vaarobject en het is dan ook goed om aandacht te schenken aan alle andere zaken die er bij komen kijken. Zo blijft het geheel niet alleen geschikt om mee te varen, maar blijft het er ook allemaal mooi uitzien en fris ruiken! Ook niet onbelangrijk natuurlijk! Het is dan wel de vraag, zoals dit bij het boot schilderen ook het geval is, doe je dit dan zelf of laat je dit doen? Het zelf doen is vaak voordeliger, maar het uitbesteden betekent wel dat jij jezelf een hoop tijd bespaart.

Uitstekend werk

Laat jij je boot schilderen en wil je eigenlijk ook het andere onderhoud graag uitbesteden? Dan kun je heel goed terecht bij Yacht Cleaning International. Zij bieden diensten aan op het gebied van het polijsten, poetsen en reinigen van jouw vaartuig. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je vaarobject er netjes uit blijft zien, dat deze zelfs weer een stralend uiterlijk krijgt! Ook kunnen ze ervoor zorgen dat het dek goed schoongemaakt wordt, zodat je geen groene aanslag hebt die glad wordt bij regen en dan voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Ook kunnen zij helpen bij zaken als vlekken in het interieur en vliegroest, maar ook met het verwijderen van krassen en het aanbrengen van nieuwe antifouling. Hun pakket is dus heel breed, het complete aanbod aan diensten dat zij kunnen leveren kun je vinden op hun website yachtcleaninginternational.nl. Zelfs de plekken die het moeilijkst te bereiken zijn kunnen zij voor jouw reinigen en ook zijn zij gespecialiseerd in detailwerk. Zij hebben met dit alles al vele jaren ervaring en kunnen dit in binnen- en buitenland voor jou verzorgen! Denk dus niet alleen aan je boot schilderen als het op onderhoud aankomt, maar denk ook aan de andere onderhoudswerkzaamheden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn