Brandschade vaststellen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er breekt brand uit bij de buren, maar jij hebt eigenlijk meer brandschade. De buren nemen de zaak heel sportief op en bieden direct aan alles te vergoeden. Daarvoor moet wel eerst de verzekering langskomen om de schade op te nemen. Hoe gaat dat proces in zijn werk en waar moet je rekening mee houden?

  • Een aantal dagen wachttijd
  • Verzekeraar keert niet graag uit
  • Onafhankelijk rapport laten opstellen

Om te beginnen zitten er vaak meerdere dagen tussen het moment waarop de schade optreedt en de komst van een schade expert. Je moet niet raar opkijken als je een week bij iemand moet logeren. Wanneer de schade expert komt kijken, is het essentieel dat je precies aangeeft waar de schade zich bevindt. Soms moet daarvoor meer schade worden veroorzaakt. Een voorbeeld: wanneer de brandt bij jou het behang heeft beschadigd, is de kans groot dat de muur zelf ook flink te verduren heeft gehad. Soms is het dan noodzakelijk om een stuk van de muur open te breken om een volledig beeld te krijgen. Doe je dat niet, dan kan de expert de schade ook niet noteren, waardoor je vergoeding lager uitvalt. Neem dus rustig de tijd en bereid je goed voor. Wanneer jij precies weet waar de schade zit, kun je dat ook effectief laten zien. Wil je de brandschade laten vaststellen door een onafhankelijke partij, maak dan gebruik van de diensten van schadeoplossing.nl. Op hun site, schadeoplossing.nl, lees je meer over het vaststellen van brandschade. Ook krijg je daar handige tips over het contacteren van de verzekeraar en het behalen van de beste vergoeding. Voor een onafhankelijk advies met betrekking tot jouw brandschade ga je naar schadeoplossing.nl!

Brandschade valt lager uit

De verzekeraar is natuurlijk niet van plan om de hoofdprijs uit te keren. Ze zullen daarom de schade heel conservatief vaststellen. Wanneer je te maken krijgt met schade onthoud dan goed: een verzekeraar keert niet graag uit. Het is daarom verstandig om de brandschade ook te laten zien aan een onafhankelijke partij, zoals bovenstaande site. Je hebt dan een objectieve beoordeling van de schade en de kosten die je moet maken om dat op te lossen. Wanneer de verzekeraar tot eenzelfde oordeel komt is dat fijn. Je weet dan dat je een eerlijke vergoeding krijgt. Zit er echter een verschil tussen de onafhankelijke partij en de schade expert, dan weet je dat er iets niet helemaal in de haak is. Je kunt dan bij de verzekeraar aankloppen voor een hogere vergoeding. Als zij vragen om extra informatie kun je die geven. Je hebt immers objectieve data van een externe partij. In conclusie: laat je brandschade altijd vaststellen door een onafhankelijk bedrijf. Je weet dan zeker dat zij proberen om een reële inschatting te maken van de kosten. Een bijkomend voordeel van schadeoplossing.nl is dat dit bedrijf de factuur niet naar jou stuurt, maar naar je verzekeraar. Voor dit extra stukje zekerheid betaal je dus helemaal niets!

De hele dag door bereikbaar

Bovenstaand bedrijf is de hele dag door bereikbaar, ook ’s nachts en in het weekend. Je kunt dus altijd terecht voor een onafhankelijke beoordeling van een schade expert. Het is belangrijk dat je de situatie snel laat beoordelen, zodat je weet wat je de verzekering moet vertellen. Wanneer je een helder beeld hebt van de brandschade, krijg je de hoogste vergoeding. Surf snel naar bovenstaande site en laat je adviseren. Sla het telefoonnummer op in je telefoon, zodat je altijd weet wie je kunt bellen!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn