De beste tussenschoolse opvang

Wordt er bij u op school ook tussenschoolse opvang aangeboden en is er nog niets op dit gebied geregeld? Dan kan ik me voorstellen dat dit voor u als leerkracht behoorlijk lastig kan zijn. Ook bij mij op school was het voor lange tijd het geval dat wij als leerkrachten niet alleen verantwoordelijk waren voor de lessen die we iedere schooldag gaven, maar ook tijdens de tussenschoolse opvang moesten wij altijd paraat staan. Dit was voor zowel de kinderen als de leerkrachten behoorlijk zwaar en daarom vonden wij als team toch wel dat hier verandering in moest komen. Hier hebben we dan ook contact over opgenomen met de medewerkers van Kinderstralen. Bij dit bedrijf hebben ze het Lunchen op School waar een heleboel binnen geregeld kan worden.

  • Toezicht tijdens het eten
  • Toezicht tijdens het buiten spelen

Het is voor ieder kind belangrijk om het overblijven op school, officieel ook wel de tussenschoolse opvang genoemd, op een goede manier door te kunnen brengen. Dit is echter niet voor ieder kind het geval. Ook bij ons op school merkten we wel eens dat kinderen opzagen tegen de tussenschoolse opvang en dat vonden wij natuurlijk niet de bedoeling. Dat was ook een reden waarom we contact opnamen met de medewerkers van Kinderstralen. Met Lunchen op school , onderdeel van Kinderstralen, zijn zij al meer dan 10 jaar specialist in de tussenschoolse opvang op basisscholen. Door hun ruime kennis en ervaring wisten ze direct de juiste oplossingen te bieden.

De juiste oplossing voor de tussenschoolse opvang

Het vinden van een goede oplossing van het verbeteren van onze tussenschoolse opvang leek zo gemakkelijk, maar op de een of andere manier kregen wij het maar niet voor elkaar om hier als team verandering in te brengen. Daarom waren we er ook maar wat blij mee dat we Kinderstralen op het spoor kwamen. Samen met de hulp van de medewerkers hier was het ineens geen enkel probleem meer om de juiste veranderingen in de tussenschoolse opvang door te voeren. Tijdens het eerste gesprek kwamen er al meteen dingen op tafel die toch eigenlijk wel anders moesten en er werd dan ook meteen gewerkt aan een verbetering van onze tussenschoolse opvang. Hierdoor hadden wij er ook direct vertrouwen in dat een samenwerking met Kinderstralen de juiste keuze was. En dat bleek uiteindelijk inderdaad het geval te zijn. Het hele systeem heeft nog nooit zo goed in elkaar gezeten binnen onze school en we merken nu zelfs dat kinderen die de mogelijkheid hebben om tussen de middag naar huis te gaan, toch eigenlijk ook wel eens graag naar de tussenschoolse opvang willen komen.

Betere leerlingen op school

We merkten vanaf het moment dat we gingen samen werken met Kinderstralen al verandering in de houding van de kinderen ten opzichte van de tussenschoolse opvang. En ook voor de leerkrachten was het erg fijn om de hulp van Kinderstralen te krijgen. We waren het gewend om de hele dag bezig te zijn, maar het was toch wel een verschil om nu echt even de tijd te kunnen nemen voor onszelf en het aankomende gedeelte van de dag zonder daarbij gestoord te worden door onze leerlingen. En voor de leerlingen is het ook niet verkeerd dat ze eens een ander gezicht zien dan de leerkracht de hele dag. Wij zijn er dan ook heel erg blij mee dat we gekozen hebben voor de opvang met Kinderstralen, Lunchen op school en we kunnen het eigenlijk iedere andere school in Nederland ook aanraden. Neem hierover dan ook vandaag nog contact op. Kijkt u ook eens op Kinderstralen.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn