De nieuwe Smeg DS9GMX

smeg-ds9gmx-1
Semi-professionele fornuizen combineren een stoer, strak design met een verfijnde kooktechniek. De nieuwe Smeg DS9GMX geeft hier op bijzondere wijze invulling aan dit design met een vernieuwde kaderdeur, een lange roestvrijstalen stanggreep , grote semi-professionele knoppen en eveneens semi-professionele pandragers.

Kookgedeeltesmeg-ds9gmx-2

Bij de ontwikkeling van het fornuis is gekozen voor 6 branders, waarbij de wokbrander linksvoor geplaatst is. Door het gehele kookvlak te benutten beschikt de DS9GMX over een grote brander afstand, waardoor er veel ruimte voor uw pannen is.
De dubbel-rings wokbrander heeft een sterk vermogen van 4,2 kW. Doordat deze brander een grote range heeft – en dus ook zeer fijn is af te stellen – kunt u hier ook gewone gerechten op bereiden. Op de pandrager van de wokbrander kan de wokring geplaatst worden voor extra stabiliteit.
Alle branders zijn verder voorzien van automatische vonkontsteking bij het opendraaien van de knoppen. Tevens wordt dan de thermokoppel geactiveerd: indien de vlam onverhoopt uitwaait, wordt het gas automatisch afgesloten. Bovenop de branders liggen drie strakke gietijzeren pandragers waarop uw pannen stabiel geplaatst kunnen worden.

Oven

Onder het kookgedeelte bevindt zich een ruime oven met een inhoud van 109 liter. Deze oven heeft twee ventilatoren in de achterwand. Naast het feit dat de warmte in de oven hierdoor gelijkmatig verdeeld wordt, zorgen deze ventilatoren er ook voor dat de oven in slechts 10 minuten op 180 graden opgewarmd kan worden.
De oven is multifunctioneel en beschikt over 8 functies. Door middel van de twee knoppen – deze bevinden zich naast de programmeerbare klok – kan de gewenste temperatuur en de ovenfunctie ingesteld worden. Naast hetelucht, grill en onder- en bovenwarmte kunnen diverse combinaties van deze programma’s gemaakt worden. De oven is instelbaar van 50 tot 260 graden.
Met de programmeerbare klok kan de gewenste bereidingstijd ingesteld worden. Na het bereiken van deze tijd wordt de oven automatisch uitgeschakeld. Daarbij is het zelfs mogelijk om de gewenste inschakeltijd te programmeren.
De binnenwanden van de oven zijn voorzien van Ever Clean Emaille en zodoende gemakkelijk te reinigen. Praktisch hierbij is ook de binnendeur van de oven. Deze sluit op een volledige glasplaat af, waardoor u geen lastige naadjes of kiertjes heeft om schoon te maken.

Opbergruimte

Onder de oven bevindt zich een grote opbergruimte welke toegankelijk is door middel van een klep. Standaard worden twee roosters en twee lekbakken meegeleverd, maar deze zult u niet altijd gebruiken. Door de ruime afmetingen is het echter lastig deze elders in de keuken op te ruimen. De opbergruimte onder het fornuis biedt zodoende een perfecte oplossing voor al deze kookaccessoires.

 

Accessoires

Voor dit nieuwe Smeg fornuis zijn diverse accessoires verkrijgbaar. Onderstaand de mogelijkheden met uitleg op een rij:

  • Wokring WOGHU – stabiel plaatsen van wadjang of wokpan op wokbrander
  • Gietijzeren grillplaat PARMA – voor bereiding van vlees en vis
  • Tepan Yaki bakplaat TPKTR9 – de ideale hulp voor bereiding van groente, vlees, vis, ei etc.
  • Pizzasteen PPR2 – voor de perfecte bereiding van uw verse en diepvriespizza. Via de steen heeft u extra warmte aan de bodem waardoor een veel betere bereiding ontstaat
  • Pizzaschep PALPZ – voor het eenvoudig in- en uitschuiven van uw pizza
  • Verhoogde poten KITH95 – om het fornuis tot een maximale hoogte van 97 centimeter te kunnen stellen
  • Achterwand KITC9X – strakke rvs rugwand voor plaatsing boven het fornuis tegen de muur

Strak te plaatsen in iedere keuken

De Smeg DS9GMX heeft een strakke vormgeving welke perfect aangesloten kan worden in zowel keuken als kookeiland. Door de geforceerde mantelkoeling kan dit fornuis strak tussen twee keukenkasten geplaatst worden.  Daarnaast beschikt dit fornuis over telescopisch verstelbare poten welke waarmee het fornuis van 88 tot 92 centimeter hoogte verstelbaar is. Indien u het fornuis hoger dan 92 centimeter zou wensen, dan dient u apart de verhoogde potenset KITH95 mee te bestellen.

Plaatsen als set met achterwand en afzuigkap

De Smeg DS9GMX kan heel strak als set in de keuken geplaatst worden. Voor de achterwand dient u altijd te kiezen voor de KITC9X. Dit is de strakke roestvrijstalen rugwand welke bij dit fornuis hoort.Indien u het fornuis tegen de achterwand plaatst is de KAT900HXE een fraaie invulling. Deze blokmodel afzuigkap is betaalbaar en beschikt over een hoog vermogen.Bij plaatsing in een kookeiland dient u echter een eiland afzuigkap te nemen. De nieuwe Smeg KI90XE kan daarvoor een goede invulling zijn.

De Schouwwitgoed - Smeg DS9GMX rvs fornuis

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn