De vijf voordelen van staand werken

Je ziet het steeds vaker: staand werken. Deze vorm van werken is effectief en biedt vele voordelen. Daaromk zie je een groeiende groep mensen die het eens probeert. Waar het vroeger misschien een beetje vreemd werd gevonden als iemand achter zijn bureau stond, wordt het nu steeds normaler. We horen allemaal wel eens dat zitten het nieuwe roken is, maar wat zijn nu echt de fefectieve voordelen van staand werken? We zochten het voor je uit, en gingen ook voor je op zoek naar de mogelijkheden die je hebt om dit voor jezelf of je werknemers te realiseren.

Voordelen staand werken

Het staan achter een sta bureau, of staand vergaderen, biedt een hoop voordelen voor lichaam en geest. Maar ook de De vijf voordelen van staand werkeneffectiviteit en het werkplezier gaan met rasse schreden vooruit als je besluit om van de stoel af te komen. Heb je al eens aan de volgende voordelen gedacht?

    1. Minder sedentair gedrag
    2. Je verbrand meer calorieën
    3. Minder rugklachten
    4. Je werkt effectiever

Voordeel 1: Sedentair gedrag, zoals de hele dag zitten,. is slecht voor allerlei lichaamsfuncties. Zo vergroot het de kans op hart- een vaatziektes en diabetes. Wanneer je staand werken invoert, of nog liever staan afwisselt met zitten, verklein je deze kans dus ook.

Voordeel 2: Met staan verbrand je meer calorieën dan met zitten. Dit kan wel oplopen tot zo’n 50 calorieën extra die je per uur verbrand. Dat is nog eens gemakkelijk afvallen! Lekker staan dus, afgewisseld met zitten, maakt het een stuk makkelijker om in vorm te blijven.

Voordeel 3: Rugklachten komen vaak voor bij mensen die een hele dag achter de computer zitten of achter een bureau zitten. Hoe goed je bureaustoel ook is, als je zittend werk doet heb je waarschijnlijk al wel eens ervaren dat je toch klachten kunt krijgen. Door zittend werken af te wisselen met staand werken, zorg je dat je houding een beetje verandert. Die afwisseling in houding kan een verlichting van de rugklachten opleveren.

Voordel 4: Heb je al wel eens staand vergaderd? Dit gaat een stuk sneller en effectiever dan wanneer iedereen rondom een grote tafel zit. Doordat je samen ergens gaat staan, kun je snel tot een oplossing van punten komen. Probeer het maar eens uit!

Staand werken, wat heb je nodig?

Om staand te kunnen werken heb je verschillende producten nodig die dit vergemakkelijken. Allereerst is een verstelbaar bureau een must. Dit bureau moet zo hoog kunnen worden afgesteld, dat het ook mogelijk is om er achter te staan. Een dergelijk zit-sta bureau voor afwisselend zittend en staand werken is verkrijgbaar bij shiraz. Ook is het aan te raden om stevige schoenen aan te trekken. Dit werkt bevorderlijk voor een goede houding en een goede balans tijdens het staan. Lekkere schoenen zorgen er ook voor dat je voeten niet zeer gaan doen.

Wil je op zoek naar bureaus voor staand werken voor je werknemers? Of zoek je andere benodigdheden voor op het kantoor? Kijk dan op shiraz.nl. Op deze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor het inrichten van een werkplek die effectief en gezond werken mogelijk maakt. Alle soorten kantoormeubilair is hier verkrijgbaar. Zoek je dus vergadermeubilair? Of meubilair speciaal voor ontvangst? Verstelbare bureaus en stoelen? Of wil je gewoon graag advies over het inrichten van een flexibele kantoorruimte die het werkplezier en de effectiviteit van je werknemers bevordert? Kijk dan op shiraz.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn