De vraag naar rondzeefdruk

Met de technologie van vandaag hebben digitale printers de mogelijkheid om op vrijwel elk materiaal te printen. Dit omvat zowel platte vormen als ronde objecten. Elke printoptie opent een wereld aan mogelijkheden. De huidige belangstelling voor rondzeefdruk wordt gedreven door het verlangen van de consument naar maatwerk. Drinkgerei, zoals bekers, waterflessen en zelfs wijnflessen zijn ideale voorbeelden naast een aantal andere voorbewerkte objecten. Merkeigenaren kijken echt naar het voordeel van het elimineren van kosten en het maken van een grotere impact op het winkelschap. Door een label te vervangen, verminderen ze stappen in het productieproces en ontdekken ze dat het toepassen van impactvolle grafische afbeeldingen geen rechthoekig paneel hoeft te zijn aan de zijkant van hun product. De vraag naar rondzeefdruk is te zien in verschillende omgevingen, gaande van promotionele tot particuliere en speciale evenementen. Een waardevol voordeel van rondzeefdruk is de mogelijkheid om snel en gemakkelijk producten aan te passen voor om het even welke branche, zoals bruiloften en speciale gelegenheden. Deze items worden snel geproduceerd en hebben vaak een onvergetelijke charme vanwege hun persoonlijke voordelen.

Welk materiaal wordt er gebruikt voor rondzeefdruk

Rondzeefdruk vindt meestal plaats op een speciale printer of op een flatbed printer die gebruik maakt van optioneel gereedschap zoals een spilmal. Een flatbed printer met de optie voor een roterend gereedschap is ideaal voor diegenen die veelzijdigheid nodig hebben, zoals het afdrukken van verschillende vormen. Rondzeefdruk biedt de mogelijkheid complete campagnes aan te bieden met het vertrouwen dat alle afgewerkte producten consistent van kwaliteit, uiterlijk en gevoel zullen zijn. Een op zichzelf staande printer die speciaal is ontworpen voor het afdrukken op cilindrische items beperkt je tot dat soort toepassingen, terwijl een flatbed met een spilmal het mogelijk maakt om ook op andere objecten te printen dan deze die cilindrisch van vorm zijn, waardoor het marktbereik wordt vergroot. Bij rondzeefdruk zijn de productiemogelijkheden eindeloos, van kaarsen tot bekers, emmers, glazen, mokken, vazen, lampenkappen, pennen, enz. Omdat consumenten behoefte hebben aan personalisatie en maatwerk, is het nu tijd om rondzeefdruk te beschouwen als een efficiƫnte, kosteneffectieve decoratieve methode.

Hoe verloopt het proces

Zeer weinig bedrijven hebben net zoveel ervaring als VK Print als het gaat om rondzeefdruk. Daarom vind je hier ook de laagste prijzen in de branche. Ze maken hun eigen schermen en mengen hun eigen inkten, waardoor de ontwikkelingstijd tot een minimum wordt beperkt. Werken met een ervaren en vertrouwde printer is de beste manier om verspilling en verlies tot een minimum te beperken en de gewenste resultaten op tijd en binnen het budget te krijgen. Rondzeefdruk is een afdrukmethode waarbij inkt door een fotografisch behandeld scherm op het te decoreren item wordt gedrukt. Kleuren worden een voor een toegepast, met een nieuw scherm voor elke kleur. Er zijn veel soorten inkten die kunnen worden gebruikt, waaronder inkt op basis van epoxy of UV-uithardbaar. De juiste afstemming van de inkt op de materialen is een gebied waarin VK Print uitblinkt. De meeste inkten vereisen een uithardingsproces na het afdrukken. Echter, de tijd en/of blootstellingseisen kunnen aanzienlijk verschillen van taak tot taak. Een goed begrip van al deze variabelen is essentieel voor het bereiken van een goede hechting en duurzaamheid. Dit is alvast een goede reden om te kiezen voor dit bedrijf, omdat ze kennis van zaken hebben. Maar er zijn nog enkele redenen:

  • Geweldige prijzen – Of het nu om glazen, emmers, bidons, thermobekers gaat, het drukken is volledig concurrerend geprijsd om te passen in je budget.
  • Jarenlange ervaring
  • Ook andere printopties zijn mogelijk, zoals textieldruk, vlakzeefdruk en tampondruk. Neem een kijkje op de pagina vkprint.nl voor meer informatie of stel je vragen via e-mail.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn