Domeinnaam

Of je nu een website wilt beginnen voor jouw bedrijf, voor een stichting of om een eigen blog bij te gaan houden, het eerste wat je altijd moet doen is een domeinnaam vastleggen. Wat houdt dit nu in? Een domein is de linknaam, oftewel de naam die mensen in moeten tikken in de balk van hun browser om op jouw site uit te komen. Het is handig als de domeinnaam goed past bij bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam of bij de productsoort die jij verkoopt. Op die manier ben je zo goed mogelijk te vinden door potentiële klanten. Daarbij kan het in bepaalde situaties ook handig zijn om meteen meerdere domeinen vast te leggen, vooral als jouw bedrijfsnaam uit meerdere woorden bestaat. Je kunt dan een domein kiezen waarbij de woorden allemaal aan elkaar geschreven zijn, maar ook waarbij de woorden van elkaar gescheiden zijn door een streepje of een punt. Door meteen deze verschillende mogelijkheden vast te leggen, kun je voorkomen dat anderen hiermee aan de haal gaan en zo misbruik maken van de naamsbekendheid die jij op zeker moment geniet. Het bedenken van een goede domeinnaam die goed bij jou past en deze zo snel mogelijk vastleggen is dus echt belangrijk voor het slagen van jouw website.

Domeinnaam en extensie

Naast je domeinnaam moet je nog iets vastleggen, namelijk je domeinextensie. De extensie is het .nl of .com, dus het laatste gedeelte van de link die men moet gebruiken om op jouw website te komen. Er zijn domeinextensies die heel specifiek verwijzen naar een land, zoals Nederland .nl heeft, Duitsland .de en België .be. Maar er zijn ook steeds meer regionale opties, die bijvoorbeeld verwijzen naar een stad of juist een heel groot gebied, zoals .eu naar Europa verwijst. Wat is nu wijsheid als jij een domeinnaam met domeinextensie vast laat leggen? Dat ligt helemaal aan jouw ambities. Ligt jouw doelgroep hier in Nederland en wil jij je ook enkel daar op blijven richten, dan kun je dus prima voor .nl kiezen. Ben jij van plan om uit te breiden naar andere landen, dan kun je ervoor kiezen om ook die landextensies meteen vast te laten leggen. Of je kiest voor een meer internationale domeinextensie. Uiteraard hoef je het niet bij één extensie te laten, net als bij de domeinnaam is het ook hier mogelijk om verschillende opties vast te laten leggen. Doe je dat, dan ben je dus voorbereid op de toekomst van jouw bedrijf.

Nitroserve voor webhosting

Hoe kun je nu een domeinnaam laten vastleggen? Dat kun je doen via een bedrijf voor webhosting. Een goede keus op dit gebied is Nitroserve, zij bieden namelijk zeer voordelige tarieven hiervoor aan. Daarnaast hebben zij als voordeel dat het vastgelegde domein meteen actief is en dat zij Realtime DNS beheer bieden. Je kunt bij hen bovendien niet alleen maar voor deze zaken terecht, maar ook voor:

  • webhosting
  • SSL certificaten
  • Reseller diensten
  • VPS diensten
  • Dedicated Server diensten

Met al deze opties zorgen zij er voor dat zij jou alles kunnen bieden wat jij nodig hebt op het gebied van websites. Wil jij voor het eerst een domeinnaam vastleggen, dan ga je naar hun site en voer je de naam van jouw voorkeur in. Als deze nog vrij is, dan kunnen zij dit domein meteen voor jou vastleggen. Heb jij al eerder ergens anders een domein geclaimd, maar zij jij graag willen overstappen naar nitroserve.nl vanwege de vele voordelen die zij bieden? Dat is mogelijk zij kunnen jou namelijk ook uitstekend van dienst zijn met het verhuizen van jouw domeinnaam!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn