Een boek verzenden in een nette boekverpakking

Tegenwoordig is het heel normaal om via internet verschillende dingen te bestellen. Vaak zijn dit cadeautjes of aankopen voor uzelf, wanneer het makkelijker is om het product rechtstreeks aan huis te ontvangen in plaats van naar de winkel te gaan. Via het internet is waarschijnlijk veel informatie over het product te vinden, waardoor u met redelijke zekerheid kunt weten dat u het juiste product thuisgestuurd krijgt. Het is dan echter wel van belang dat er zorg wordt gedragen voor de verzending. Niemand wil een kapot product ontvangen omdat er niet zorgvuldig mee is omgegaan. Een van de op internet te bestellen dingen waarbij een goede verpakking belangrijk is, is een boek. Een goede boekverpakking is dan ook essentieel. Boeken kunnen namelijk makkelijk beschadigingen oplopen in de post. Wanneer u zelf een boek bestelt is de boekverpakking uiteraard van belang, maar wanneer u een boek verstuurt naar een koper is de boekverpakking nog veel belangrijker. Stel, u bent een verkoper van tweedehands boeken. Dan wilt u natuurlijk dat er een goede recensie over u geschreven wordt door de koper. Dat zal alleen gebeuren wanneer u een goed product levert dat ook nog eens goed aankomt. Een tweedehands boek kan er nog heel goed uitzien en kopers weten ook dat het geen nieuw exemplaar is, maar willen dan nog steeds geen afgelezen, kapot exemplaar. U kunt een boek dat niet nieuw is echter heel netjes verpakken, waardoor het product zelf er ook beter uit gaat zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stevige doos waarin het boek zonder extra beschadigingen aan zal komen. U doet er goed aan om als verkoper van boeken, al dan niet tweedehands, op zoek te gaan naar de juiste boekverpakking. Dit doet u door op het internet te zoeken naar een verkoper van verpakkingsmaterialen. Uw webshop zal zeker baat hebben bij een nette boekverpakking voor uw klanten.

Een boekverpakking op maat

Boeken komen in verschillende maten. Of het boek dat u wilt versturen nu groot of klein is, een boekverpakking moet goed passen. Een goede optie is dan een boekverpakking die u op maat kan maken. Deze boekverpakking ziet er professioneel uit. Het is gemaakt van stevig, wat dikker karton, waardoor het boek zonder extra opvulmateriaal verstuurd kan worden. De kartonnen boekverpakking van FreshBlue is voorzien van dikke randen, waardoor de randen en hoeken van het boek in goed staat blijven. Deze boekverpakking is door de verkoper zelf op maat dicht te vouwen, zodat er met de twee verschillende maten boekverpakking, veel verschillende boeken ingepakt kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hele dunne buigbare boeken die stevig ingepakt moeten worden om de pakketpost op een goede manier te doorstaan. Ook is het mogelijk met deze dozen wat grotere, zwaardere boeken in te pakken. Het karton weegt niet veel en dus betaalt de koper alleen voor het gewicht van het boek tijdens de verzending. Ook kunnen op deze manier veel boeken door de brievenbus, wat natuurlijk veel goedkoper is dan pakketpost. De boekverpakking is namelijk aan de maten van het boek aan te passen. Door de handige plakstrip op de boekverpakking kunt u er zeker van zijn dat uw boek niet uit de verpakking zal raken, maar netjes op het nieuwe adres aankomt. De verpakkingen zijn via de webshop van FreshBlue met een minimum van 5 stuks te bestellen. Het is verstandig om wat extra verpakkingen in huis te hebben wanneer u een goedlopende webwinkel heeft. Het zou namelijk zonde zijn als u een goede boekverpakking niet consequent kan gebruiken wanneer er producten via uw winkel gekocht worden. Professionaliteit staat bij iedereen voorop, ook bij tweedehands boekverkopers.

Verpakkingen aanpassen naar uw wensen

Wanneer u de boekverpakking in huis heeft gehaald zijn er natuurlijk geen persoonlijke kenmerken aan de boekverpakking te zien. De verpakkingen die u inkoopt zijn standaard en voor iedere koper hetzelfde. Het is echter natuurlijk wel mogelijk om zelf wat kleine aanpassingen te maken waardoor het ogenblikkelijk duidelijk is dat het boek van uw winkel afkomstig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie logo sticker of een etiket met een duidelijke afzender erop. Herkenbaarheid is hierbij van belang. Ook is het altijd goed om de mogelijkheid te bieden het boek in te pakken wanneer de klant het als cadeau wil versturen. Hierdoor krijgt de boekverpakking net wat extra’s en zult u veel tevreden klanten tegemoet zien. Omdat de boekverpakkingen plat geleverd worden zijn ze makkelijk in grote hoeveelheden op te slaan. U kunt ze dus in bulk aankopen voor een goede prijs en per aankoop een boekverpakking in elkaar zetten. Voor het vouwen van de verpakkingen zijn geen extra materialen nodig. Rollen plakband of tape kunt u dus achterwegen laten, evenals de lijm en de schaar. Ook zijn de verpakkingen voor gevouwen, hierdoor bespaart u veel tijd en kan het bijna niet fout gaan. Een beschrijving is dan ook zeker niet nodig. Goede, stevige verpakkingen om boeken te versturen kunt u dus zonder moeite aanschaffen. U maakt met deze verpakkingen een professionele indruk bij uw klanten en kunt hierdoor verzekerd zijn van een nette levering van uw product. Ook tweedehands boeken lijken netter wanneer ze verpakt worden in mooi en stevig materiaal. Deze kartonnen verpakkingsdozen hebben dus veel voordelen. Het belangrijkste is uiteraard dat de boeken goed aankomen bij de koper en dat hij of zij vaker een boek aan zal schaffen na tevredenheid met de verzending van eerdere aankopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn