Een draadloos alarmsysteem; de voordelen

mr-beveiliging - Draadloos alarmsysteemDe wereld om ons heen wordt steeds onrustiger. In je eigen huis wil je daarom een gevoel van rust en zekerheid hebben. Helaas lukt dit niet altijd. Vaak hoor je over inbraken bij gezinnen in de buurt en ben je bang dat jullie hetzelfde zal overkomen. Je kunt natuurlijk goede sloten kopen en het licht laten branden, maar een inbreker komt uiteindelijk overal naar binnen. Het is daarom verstandig om de crimineel af te schrikken met een draadloos alarmsysteem. Een draadloos alarmsysteem beschermt jou en je gezin tegen diefstal en geweld. Wat zijn de voordelen van een draadloos alarmsysteem?

  • Afschrikfunctie
  • Een veilig gevoel
  • Makkelijk te installeren
  • Flexibel
  • Heel veel opties

In de eerste plaats heeft een draadloos alarmsysteem een afschrikfunctie. Wanneer een inbreker het huis inspecteert en een draadloos alarmsysteem aantreft zal deze wel twee keer nadenken voordat hij of zij besluit bij jou in te breken. Een alarmsysteem heeft het grote voordeel dat het pas in werking treedt zodra de inbreker binnen is, in tegenstelling tot sloten en lichten die proberen de crimineel buiten te houden. Wanneer de crimineel het draadloos alarmsysteem niet heeft gezien en toch heeft ingebroken gaat het alarm af en schrikt de vandaal zich een hoedje. Met een beetje geluk zet deze het op een lopen en zijn jouw waardevolle spullen veilig. Door het draadloos alarmsysteem zul jij je bovendien veiliger voelen in je eigen huis. Je kunt weer met een gerust hart op de bank zitten en hoeft je geen zorgen te maken over wie er buiten allemaal rondloopt. De kinderen kunnen ‘s middags prima even alleen thuis zijn terwijl jij naar de winkel gaat. Je hoeft je geen zorgen te maken dat hen iets overkomt. Een draadloos alarmsysteem zorgt gewoon voor een stukje rust in je leven. In onze huidige tijd van drukte en hectiek is dat zeer welkom! Een draadloos alarmsysteem is in de meeste gevallen eenvoudig te monteren. Je hebt het grote voordeel dat er geen kabels meer door het huis lopen. Dit heeft ook weer het voordeel dat een crimineel niet even een kabel kan doorknippen om het alarm uit te schakelen: een win-winsituatie dus! Je bepaalt eerst goed waar je het alarm wilt monteren en daarna bekijk je welke kamers je allemaal wilt beveiligen. Je zorgt vervolgens dat alle delen van het systeem met elkaar in verbinding staan zodat iedere kamer is aangesloten op het netwerk.

Draadloos alarmsysteem: heel flexibel

Dit is gelijk de kracht van een draadloos alarmsysteem, het is ongelofelijk flexibel. Je kunt helemaal zelf bepalen op wat voor manier je de verschillende kamers wilt laten beveiligen. Je wilt in die lege logeerkamer waarschijnlijk een andere vorm van beveiliging hebben dan in de kamer van je zoontje. Ook kun je kiezen om meerdere interfaces door het huis te installeren, zodat elk lid van de familie het alarm vanuit de eigen kamer van controleren. Elk van deze schermen is bovendien ook helemaal toe te spitsen op de gebruiker. Stel je voor: je hebt een buitenlandse student op bezoek. Deze begrijpt niet goed hoe het draadloos alarmsysteem werkt en laat dit steeds per ongeluk afgaan. Je kunt het scherm in zijn of haar kamer op een andere taal instellen, waardoor het duidelijk is wat diegene moet doen om het alarm uit te schakelen. Een ander voorbeeld: je moeder woont bij jullie in huis omdat zij niet meer zelfstandig kan wonen. Ze snapt hoe het draadloos alarmsysteem werkt, maar kan niet goed meer lezen waar ze precies op moet drukken. In de kamer waar zij slaapt zet je het lettertype van het alarm wat groter, zodat moeders wel precies kan zien wat ze moet doen. Kortom: een draadloos alarmsysteem kan heel persoonlijk zijn, wat alleen maar voordelen met zich meebrengt! Een andere leuke functie is dat je het hele systeem kunt besturen met je mobiele telefoon. Wanneer je bijvoorbeeld camera’s laat ophangen kun je deze draaien en bekijken vanuit een handige app. Ook kun je, wanneer je dit zou willen, andere systemen van het huis op het draadloos alarmsysteem aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld de Cv-ketel aan het systeem koppelen. Je kunt dan, waar je ook bent, de temperatuur in je huis aanpassen. Je kunt op deze manier zorgen dat het huis altijd lekker warm is wanneer de kinderen thuiskomen.

Zelf aansluiten?

Het is heel goed mogelijk om een draadloos alarmsysteem zelf aan te sluiten. Je krijgt hiervoor hele duidelijke instructies en een speciaal boekje dat je kunt doorlopen. In sommige gevallen is het echter slimmer om professionals in te schakelen. Wanneer je bijvoorbeeld waardevolle eigendommen wilt laten verzekeren eist de verzekering vaak dat je alarm is gemonteerd door professionals. Dit om te voorkomen dat het alarm niet afgaat wanneer een dief binnenkomt en deze alle spullen zo kan meenemen. Er zijn zo nog wel een aantal andere situaties te bedenken waarop het slimmer is om experts even naar het systeem te laten kijken, maak van tevoren even een goede afweging! Ben je op zoek naar de beste draadloze alarmsystemen, neem dan eens een kijkje op https://www.mr-beveiliging.nl/alarmsystemen/draadloos-alarmsysteem. Deze site beschikt over meer dan 10 verschillende soorten alarmsystemen, je vindt dus altijd wat je zoekt! Het is ook mogelijk om het systeem eerst even rustig uit te proberen. Wanneer je binnen 30 dagen toch besluit dat het niets voor je is mag je het kosteloos terugsturen! Neem snel een kijkje!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn