Een handige video intercom systeem

Ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht. Nu ik zelf het product gebruik, ben ik er zo ontzettend blij mee. Ik heb het over een video intercom systeem wat heel erg handig is. Een paar jaar geleden ben ik op mezelf gaan wonen. Het gaf me rust om mijn eigen dingen te kunnen doen. Tegelijkertijd bracht dit toch wel zo nu en dan problemen met zich mee. Waar vroeger ’s avonds laat de deurbel ging, deed één van mijn ouders altijd wel open. Ikzelf doe dat liever niet, omdat ik doof ben. Daardoor voel ik me vaak wat kwetsbaarder, zeker als het ’s avonds alweer zo laat en zo donker is. Met een video intercom systeem is dit een stuk makkelijker. Ik weet precies wie er dan voor de deur staat en dat geeft mij de rust die ik eerder had willen vinden. Met een video intercom systeem heb je dus, naast dat je een gesprekje met elkaar kunt voeren, ook beeld en dat biedt vele voordelen:

  • Ik weet precies wie voor de deur staat;
  • Ik krijg zelf de ruimte om te bepalen wat ik wil doen, doe ik open of niet?
  • Het geeft rust en daarmee controleer ik ook het overzicht voor mezelf;
  • Het systeem bevat verschillende uitbreidingen dankzij diverse uitbreidingsmodules.

Een video intercom systeem met ringleiding

Wat ik trouwens ook erg handig vind, is dat Commend.nl ook diverse uitbreidingsmodules aanbiedt als je een video intercom systeem aanschaft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ringleiding, een extra luidspreker of een TFT module waarmee je videobeelden kunt ontvangen. Ik ben doof, maar ik kan met mijn hoortoestellen toch nog wel redelijk wat horen. Het gebruik van een goede ringleiding geeft mij de kans om beter te kunnen communiceren met mensen zonder dat ik last heb van achtergrondgeluiden. Ik vind het daarom ook echt heel slim dat het bedrijf hier rekening mee heeft gehouden. Ik heb het systeem nu inmiddels een paar weken en ik merk hoeveel rust het mij geeft. Van te voren regelde ik altijd dat ik weet wie wanneer langs wilde komen. Zo weet ik precies wie op welke tijdstip de bel indrukte. Meestal spreek ik dat altijd af met mijn vriend, mijn ouders en een aantal vriendinnen. Nu komen zij dan wel altijd op de afgesproken tijdstippen, maar het feit dat ik dit nu zelf kan controleren is helemaal prettig. Ik heb ook wel eens een keer een collectant aan de deur gehad. Normaal zou ik dan niet opendoen, omdat ik immers niet weet wie er aangebeld heeft. Nu heb ik de collectant een keer mijn gezicht laten zien en dat vond ik stiekem toch wel weer leuk. Al weet ik niet of ik bij elke collecte nu de deur open ga doen. Dit is dus voor mij nu, met dank aan een video intercom systeem, goed te controleren.

Waarom nu pas?

Ik vraag me sterk af waarom ik nu pas mijn keuze heb gemaakt om een video intercom systeem aan te schaffen. Echt, als ik geweten had hoeveel rust het me had gegeven… Ik had het anders willen aanpakken, oftewel, ik had gewoon veel eerder zo’n prachtig systeem gewild. Natuurlijk was het bij mijn ouders niet echt nodig geweest, omdat zij de deur nou eenmaal opendeden als zij thuis waren. Het is meer dat ik nu stiekem er wel een beetje van baal dat ik drie jaar lang op mezelf heb gewoond zonder een goed systeem te hebben gebruikt als een video intercom systeem. Ik raad dit iedereen aan, of je nou doof bent of niet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn