Een heldere kijk op de wereld en jezelf na een mindfulness retraite

Als je naar een gewoon leven kijkt van iemand die naar school gaat, een opleiding volgt en daarna een baan zoekt, dan zie je dat een dergelijk leven bestaat uit zeer veel zaken waar niet echt op een bewust niveau over nagedacht hoeft te worden. Je volgt als het ware de routines die reeds actief zijn voordat je op de wereld wordt gezet. De trein staat al klaar, jij hoeft alleen nog maar in te stappen. Eenmaal in de trein kun je in principe in slaap vallen, want de bestemming ligt al vast. Enerzijds is dat heel comfortabel, want het leven op deze manier ingevuld, is als een warm bad en dat is zeker comfortabel. Maar het leven is meer dan alleen comfort. Je wilt immers ook alles uit jezelf halen, je ware passies najagen, je potentieel ontwikkelen, et cetera. Het nadeel van een leven dat min of meer via de automatische piloot geleefd kan worden, is dat het een leven is dat ook scherpte en focus mist. Het grootse probleem hierbij is dat de focus op je eigen zelf niet langer centraal staat. Niet dat je egoïstisch moet zijn en alleen om jezelf moet denken, maar wel dat je juist altijd uitgaat van je eigen visie op de wereld. Deze visie moet dan wel helder zijn en dus is een mindfulness retraite bij Beyond Mindfulness helemaal geen slecht idee. Tijdens een mindfulness retraite leer je juist om stil te staan bij wat er in jou gebeurt. Je wordt als het ware mindful van je eigen zelf en hoe je in de wereld staat. Vaak zijn mensen bezig met de toekomst, het najagen van doelen en het streven naar allerlei idealen als geluk en andere zaken. Maar met een focus op de toekomst, raakt het heden als het ware uit focus. Hier kijk je dan minder scherp naar en het is juist in het heden, in het nu, waar je je eigen zelf vindt. Door een mindfulness retraite mee te maken, kun je de focus terug brengen naar het heden. Dat betekent niet dat doelen in de toekomst er niet meer toe doen, maar dat je daar juist met een hernieuwde focus naar kijkt. Wat dragen al je doelen bijvoorbeeld bij aan je persoonlijke ontwikkeling? Zijn ze echt belangrijk? Laat je je meeslepen of bepaal je vanuit een stabiele kern wat je doet? Een mindfulness retraite kan je helpen om zulke vragen helder te beantwoorden. Je creëert als het ware een stabiele kern van waaruit je het leven vervolgens bekijkt. Het is dus ook zeker niet zo dat je uit een vliegtuig moet springen of de wereld over moet reizen. Wat je doet is in principe niet eens zo relevant. Het gaat er om hoe je het doet en hoe je het beleeft. 

Een mindfulness retraite begint bij Beyond Mindfulness

Als je nieuwsgierig bent naar een mindfulness retraite, dan kun je terecht op de website van beyondmindfulness.nl. Hier vind je in ieder geval alle benodigde informatie over een mindfulness retraite en je kunt er ook direct terecht om een retraite te boeken. 

De vele mogelijkheden bij Beyond Mindfulness

Als je op zoek bent naar een mindfulness in wat voor vorm dan ook en je wilt verder gaan dan de normale mindfulness, dan kun je bij Beyond Mindfulness terecht. Hier vind je onder andere opties zoals: 

  • Mindfulness cursus 
  • Angst coaching
  • Mindfulness workshop

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn