Een horlogebandje kopen?

Een horlogebandje kopen?De Horlogebanden specialist is dé expert op het gebied van horlogebandjes. In het assortiment zitten veel verschillende bandjes die veelal universeel zijn zodat ze op meerder horloges passen. Vind bij de horlogebanden specialist een geschikt horlogebandje voor jouw horloge.

Merken op maat

Van origine waren wij specialist op het gebied van horlogebanden voor topmerken. Later zijn wij uitgebreid met universele bandjes zodat voor elk horloge een bandje te vinden is. Wij maken dus horlogebandjes voor verschillende topmerken. Denk hierbij aan Cartier, Rolex, IWC of Breitling. Maar ook voor smartwatches van onder andere de merken Apple, Pebble en Samsung maken wij bandjes.  

Het uitzoeken van een horlogebandje

Bij het uitzoeken van een horlogebandje zou je denken dat je eerst moet kijken naar het verschil tussen een dames en herenbandje. Maar dit is eigenlijk niet nodig want deze bandjes zijn eigenlijk hetzelfde. Het enige verschil is de maat van het bandje. Die zijn vaak voor vrouwen kleiner dan voor mannen. Met de juiste maat kan een horlogebandje op jouw horloge gezet worden. Weet je de maat dan kun je kijken naar het materiaal van het bandje. Het materiaal kan bestaan uit:

  • Leer
  • Metaal
  • Rubber
  • Nato strap

In veel gevallen wordt gekozen voor een leren horlogebandje. Dit komt omdat deze soort heel veel keuzes heeft. Bij een leren bandje weet je dus zeker dat je een goede optie vind. En onze leren bandjes zijn van echt leer. Erg goede kwaliteit en geen imitatie. Vind je een leren band niet fijn omdat je er door gaat transpireren? Dan kun je ook gaan voor een rubberen of metalen band. Een rubberen bandje is makkelijk schoon te houden en waterdicht. Het metalen bandje is ook goed af te nemen en de kwaliteit is stevig. Nog een voordeel is dat een metalen bandje makkelijk ingekort kan worden. Als je minder stevigheid als horlogebandje wil maar juist een soepele stof dan moet je gaan voor een Nato strap. Deze bandjes zijn van geweven nylon en worden beschouwt als erg soepel. Een Nato strap wordt vaak gebruikt voor pilotenklokken. Het is wel belangrijk voordat je een horlogebandje besteld dat je kijkt naar de aanzet van het horloge. Heeft jouw horloge een rechte aanzet dan weet je zeker dat het bandje op het horloge past. Twijfel je toch nog een beetje? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons ook altijd bezoeken in de winkel in Utrecht. 

Het meten van je horlogeband

Het is handig om te weten welke maat je nodig hebt voor je horloge. Je kunt dan ook gemakkelijk dit zelf opmeten. Gebruik een liniaal en meet de band vanaf de oortjes op. De meest voorkomende maten zijn 18mm, 20mm, 22mm en 24mm. Een oneven getal komt bijna niet voor en het aanbod is daar ook in beperkt. Omdat wij een specialist zijn kunnen wij alsnog dit wel voor u maken. In elk materiaal en kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt dus heel eenvoudig een horlogebandje bij ons bestellen. Dit doet u gewoon online. Wilt u toch eerst iets meer zien en meer informatie kom dan naar de winkel in Utrecht. Het is dan wel handig om even van te voren te bellen om te vragen of de bandjes die u bedoeld nog wel op voorraad in de winkel zijn. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn