Een reis terug in de tijd met een rondreis door Egypte

Als je een rondreis door Egypte gaat boeken dan betekent dat vrijwel zeker dat je een ware tijdreis gaat maken. Egypte is een land van verloren beschavingen en is de bakermat van cultuur en de bron voor alles wat later via Griekenland Europa werd ingestuurd. Mensen denken nog wel eens dat het allemaal begon in Griekenland, maar de Grieken waren niet onbekend met het fenomeen van plagiaat. Veel van de inzichten die de Grieken gebruikten om zichzelf op de kaart te zetten kwamen rechtstreeks uit Egypte. De Egyptenaren waren ook één van de eerste beschavingen, zo niet dé eerste beschaving, die een vorm van schrift hadden uitgevonden. Maar Egypte biedt veel meer dan alleen dit soort leuke historische weetjes. Het land is bezaaid met hints naar een oudere mysterieuze beschaving en dit kun je allemaal bekijken tijdens een rondreis door Egypte. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nijlcruise tijdens je rondreis in Egypte? Dit is een zeer geschikte manier om het land te verkennen. Het biedt mooie plaatjes, want het landschap rondom de Nijl is groen en enorm vruchtbaar. Tijdens deze rondreis door Egypte kun je natuurlijk het welbekende Luxor bezoeken. Deze plek is rijk gevuld met eeuwenoude tempels en beelden. Je kunt hier een hele dag rondlopen en dan nog wil je nog niet weg. Maar je moet je rondreis door Egypte toch voortzetten, want er is natuurlijk nog veel meer te bekijken tijdens je rondreis door Egypte. De Nijl en alle plekken rondom de Nijl is maar een begin van al het moois dat daarna nog komen gaat. We hebben het bijvoorbeeld nog niet eens over de Pyramides gehad. Niet alleen zijn dit enorm indrukwekkende bouwwerken op zichzelf, het is ook nog eens een groot mysterie wie deze Pyramides heeft gebouwd. De drie Pyramides bestaan uit twee grote Pyramides en één kleinere Pyramide. Tevens staan de twee grote in een rechte lijn naast elkaar terwijl de kleinere iets lager is gepositioneerd. Dit is zeer opmerkelijk, want het sterrenbeeld Orion en dan met name de gordel van Orion bestaat uit drie sterren (2 grote en 1 kleinere) die precies boven de drie punten van de drie Pyramides staan. Tevens is de kleinere ster iets lager gepositioneerd vergeleken met de twee grotere, precies zoals de twee grotere Pyramides zich verhouden tot de kleinere. De grote vraag is dan natuurlijk waarom dit zo is en wie dit zo heeft ontworpen. Met dit soort kennis in je achterhoofd wordt het een stuk interessanter om de Pyramides tijdens je rondreis in Egypte te bekijken.

Andere bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je rondreis in Egypte

Natuurlijk is dat nog niet eens de helft van wat je allemaal kunt bekijken tijdens je rondreis in Egypte. Het zijn natuurlijk wel twee van de grootste toeristische trekpleisters. Maar Egypte heeft nog meer dat je kunt bekijken tijdens je rondreis door Egypte. Zo is er natuurlijk ook nog een Sfinx in Egypte. Dit is een enorm beeld dat bestaat uit het lichaam van een leeuw met daarop het hoofd van een mens, een farao. Helaas is het gezicht redelijk beschadigd geraakt door de eeuwen heen, maar het is toch nog een zeer indrukwekkend beeld om te bekijken. Tijdens een rondreis in Egypte kan een tripje door de woestijn natuurlijk niet ontbreken. Je kunt zowel via een kameel de woestijn verkennen evenals via een quad. Het is natuurlijk leuk om op een kameel te rijden, maar het gaat zeer traag en kan nogal saai worden. Via een quad door het zand van de woestijn crossen is daarentegen een stuk avontuurlijker. Daar komt bij dat je ook een stuk sneller van A naar B kunt rijden. Maar als je juist even tot rust wil komen, dan is een kameelritje door de woestijn een ideale gelegenheid. Tot slot heb je in Egypte natuurlijk ook prachtige stranden aan de middellandse zee en aan de rode zee. Beide stranden zijn het waard om te bezoeken en op sommige plekken heb je een schitterende onderwaterwereld. Neem je snorkel dus mee als je een rondreis door Egypte gaat maken, want dat wil je zeker niet missen. Er gaat niets boven een duik tussen de koralen en de vissen van Egypte.

Waar kan ik een rondreis door Egypte boeken?

Als je een rondreis door Egypte wil boeken dan kun je in eerste instantie een kijkje nemen op rondreizen.net. Daar vind je namelijk alle informatie over Egypte zelf en over de mogelijkheden van een rondreis in Egypte. Vervolgens kun je verder kijken en je rondreis door Egypte boeken via één van de vele aangesloten reisorganisatie zoals:

  • Pahros reizen
  • Sawadee
  • Kras
  • Riksja Travel
  • Fox vakanties

Je kunt je rondreis door Egypte bij één van deze reisorganisaties boeken of bij één van de andere reisorganisatie die in deze lijst ontbreken. Voor een totaaloverzicht van alle reisorganisatie kun je terecht op de website van rondreizen.net. Tevens vind je hier alle informatie over de bevolking, het eten, waar je op moet letten, de gevaren, enzovoorts. Het moet gezegd worden dat Egypte tegenwoordig niet het aller veiligste land is. Het is ook niet direct zeer gevaarlijk, maar het loont wel de moeite om je goed in te lezen wat betreft de do’s en don’ts. Zo voorkom je problemen en kun je optimaal genieten van je welverdiende rondreis door Egypte. Voor verdere vragen kun je altijd contact opnemen met één van de medewerkers van rondreizen.net.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn