Een voorbeeld factuur als uitkomst

Het blijkt dat het lang niet altijd even duidelijk is wat er wel en wat er niet op een factuur hoort te staan. Dit is met name belangrijk voor ondernemers die net zijn begonnen en de zaak op orde willen houden. Niet minder belangrijk is dit voor ondernemers die al jarenlang hun onderneming drijven. Een factuur is een belangrijk document van waarde. Waarom dat zo is zal zo uiteen worden gezet. Facturen zorgen er met name voor dat er geld binnenkomt. Dat is nodig om jouw onderneming draaiende te houden en voornamelijk in de opstartfase komt dit de groei natuurlijk ten goede. Het voornaamste belang van een voorbeeld factuur is dat deze een document van waarde is. Zonder deze factuur kun je niet aantonen dat je daadwerkelijk recht op aftrek van de reeds betaalde omzetbelasting hebt. En met een percentage van 21% btw (belasting toegevoegde waarde) loopt dit behoorlijk in de kosten. Het is dus van het grootste belang dat de btw die betaald is, ook weer kan worden teruggevorderd. Dat kan louter en alleen met een juiste factuur. Een factuur moet daarnaast dus niet alleen duidelijk zijn, daar kom je een heel eind mee. Deze moet ook nog eens juist zijn. Alleen aan een factuur die klopt kun je afleiden dat iemand recht heeft op aftrek en de reeds betaalde omzetbelasting terugvragen. Onjuiste factuur? Dan heb je een probleem. Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze vaak. Dat is ook in dit geval zo. Wees de problemen voor, dat is de beste volgorde. Het is niet gemakkelijk om de fiscus ervan te overtuigen dat je niet wist hoe een factuur eruit moest zien, laat staan dat je geen voorbeeld factuur kon vinden.

Waar vind ik een voorbeeld factuur?

Nogmaals kort samengevat de redenen waarom een factuur belangrijk is

  • Voorbeeld van een factuur is dat deze een waarde-document vormt
  • Met een duidelijk voorbeeld van een factuur kom je een heel eind
  • Daarnaast zorgt een duidelijke factuur voor een professionele uitstraling

Stel je eens voor dat je in de situatie zit waarin menig ander ondernemer zich ook bevindt. Dan zal dit moment er ongeveer als volgt uit zien. Het is een regenachtige dag, je bent eindelijk klaar na een drukke werkweek en nu is het tijd om de eerste facturen te versturen. Een beetje speurwerk op Google levert niets op. Je bent aan het proberen een juiste en duidelijke factuur in elkaar te zetten, maar dit wil nog niet vlotten. Hiervoor is uiteraard een uitkomst, zoals bovenaan werd gesuggereerd. Het bedrijf Facturatie Office heeft namelijk een voorbeeld factuur op hun website staan die je kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat je een goede voorbeeld factuur zult kunnen gebruiken. Zij zijn te vinden op de volgende website:
https://facturatieoffice.nl/voorbeeld-factuur

Factureren kun je leren

Het wordt vaak als moeilijk beschouwd, het opmaken en versturen van een factuur. In de praktijk blijkt het een obstakel te zijn, er worden veel onnodige fouten in een factuur gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ondernemers hun in rekening gebrachte omzetbelasting niet terug kunnen krijgen. De factuur is dan immers onjuist. De oorzaak hiervan ligt vaak in het feit dat ondernemers zelf proberen een factuur op te stellen en niet consequent zijn in het opstellen van een factuur. Het is daarom een veilige en logische stap om een goed voorbeeld hiervan te gebruiken. Dit voorkomt namelijk een heleboel onnodig ellende. Bovendien kunt u van dit voorbeeld meerdere keren gebruik maken. U hoeft alleen maar nieuwe gegevens in te vullen en u bent klaar voor het versturen van de volgende factuur. Maar dan nu wel op een juiste manier.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn