Een warmtepomp kopen is een duurzame investering

Wil je een warmtepomp kopen? Ik vertel je graag over mijn ervaringen. Toen we twee jaar geleden ons huis gingen verbouwen, hebben we daarbij grote nadruk gelegd op duurzaamheid. Dat betekent dat we bij alle stappen van de verbouwing onderzoek deden naar duurzame alternatieven. Bij de afweging speelden natuurlijk ook andere zaken een rol, zoals beschikbaar budget en gebruiksgemak. Maar duurzaamheid stond centraal. Mijn man en ik maken ons namelijk ernstig zorgen over de klimaatverandering, en waar mogelijk dragen we graag een steentje bij in de transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen. Aangezien onze cv-ketel erg oud was en duidelijk aan vervanging toe was, was een warmtepomp kopen een logische stap voor ons. We kwamen al snel uit bij de Sunshine Company en hebben hier goede ervaringen mee. De medewerkers hadden duidelijk veel ervaring en boden begeleiding in het hele proces. Ook de subsidieaanvraag bij de gemeente hoorde daarbij. Omdat de transitie naar een duurzame samenleving ook vanuit de overheden wordt gestimuleerd, zijn er mooie subsidies beschikbaar voor dit soort projecten. In ons geval kregen we een subsidie van wel 1700 euro. Daarmee wordt de aanschaf van een warmtepomp ineens wel heel aantrekkelijk.

Een warmtepomp kopen bij de Sunshine Company

Een warmtepomp kopen deden wij bij de Sunshine Company. Ze hebben al jarenlange ervaring met de aanleg van warmtepompen en bijkomend voordeel is dat ze ook gespecialiseerd zijn in zonne-energie. We waren ook geïnteresseerd in zonnepanelen en zij konden het allemaal zo regelen dat de energie uit de zonnepanelen op ons dak, stroom geven aan de warmtepomp. Als je daar interesse in hebt, kunnen ze de warmtepomp zelfs voor je aan vloerverwarming koppelen, maar daar hebben wij niet voor gekozen. De warmtepomp werkt op basis van een vloeibaar koelmiddel dat je steeds opnieuw vergast, samenperst, afkoelt en daarna weer vloeibaar maakt. Je hebt een warmtepomp in een hybride variant, waarin ook nog gebruik wordt gemaakt van gas. En daarnaast kun je een standalone warmtepomp kopen. Natuurlijk kozen wij voor de laatste variant. Ik bedoel: als je van het gas af wilt, doe het dan ook goed. Nu al zie je dat er in nieuwe huizen vaak geen gasaansluiting meer zit. Wij zien onszelf als voorlopers op dit gebied. Een bijkomend voordeel van gasloos wonen is dat je geen risico meer hebt op een koolstofmonoxide vergiftiging. Koolstofmonoxide vergiftiging ontstaat als er gas in een goed geïsoleerde ruimte vrijkomt, of als verbranding niet volledig plaatsvindt. Met de huidige koolstofmonoxide melders is het risico op deze vergiftiging al behoorlijk afgenomen. Maar als je geen gas hebt, weet je het pas echt zeker. Wij zijn in elk geval heel tevreden met onze warmtepomp. Wil je ook een warmtepomp kopen dan kunnen wij je dat van harte aanbevelen. Laatst deden we mee aan de duurzame huizenroute. Toen kwamen er veel geïnteresseerden langs die alles wilden weten over onze warmtepomp. Vol trots hebben wij het één en ander uitgelegd en gedemonstreerd. Ik denk dat we best wel wat  mensen hebben kunnen inspireren. Vooral de combinatie met de zonnepanelen sprak ze aan.

De voordelen van een pomp kopen bij de Sunshine Company

Zoals uit dit verhaal al duidelijk wordt, zijn wij erg tevreden met de service van de Sunshine Company. De voordelen op een rijtje:

  • Ervaring sinds 2014
  • Combinatie aansluiting met zonnepanelen en vloerverwarming mogelijk
  • Gecertificeerde dealer van Techneco
  • Ook ruime ervaring met andere merken
  • Volledige begeleiding bij subsidieaanvraag

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Of wil je direct een warmtepomp kopen? Neem dan snel een kijkje op de website: https://www.thesunshinecompany.nl/warmtepomp-kopen/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn