Energie vergelijken kan nu heel gemakkelijk

Het zou toch zo fijn zijn als u zich geen zorgen hoeft te hoeven maken over de kosten van de energie die u verbruikt. Dat u gewoon de laagste prijs betaalt en er verder niet naar om hoeft te kijken. Eerder was iedereen aangesloten bij de grote namen Eneco, Essent of Nuon. Maar sinds de energiemarkt in 2004 is vrijgegeven, schoten er een heleboel nieuwe energieleveranciers als paddenstoelen uit de grond en gingen ze allemaal met elkaar concurreren om de meeste klanten te trekken voor de laagste prijzen. Inmiddels zijn er meer dan twintig energieleveranciers die allemaal klanten nodig hebben. Het werven van nieuwe klanten gebeurde op verschillende manieren, onder andere telefonisch en aan de deur. Hierbij werden scherpe aanbiedingen gegeven en eventueel ook nog leuke extra’s, alles om de harten van de klanten te winnen. Deze omstreden wervingsacties waren veelal misleidend, doordat onder andere het commerciële oogmerk niet werd genoemd. De benaderde potentiële klanten werden onjuist en onvolledig geïnformeerd. Er is hier veel onderzoek naar gedaan door onder meer ACM (Autoriteit Consument & Markt). Er zijn dan ook flinke boetes uitgedeeld om bepaalde aanbieders hierop te wijzen. Wil u meer lezen? Kijk dan eens op deze pagina: besteenergie.nl

Zelf energie vergelijken

Mensen gingen ook zelf hun energie vergelijken en ontdekten dat ze veel geld konden besparen op hun energierekening. Sommige mensen betalen nog steeds elk jaar teveel voor hun energie. Het loont dan ook zeker om regelmatig de prijzen van de energie te vergelijken. Het kan zelfs oplopen tot een verschil van honderden euro’s per jaar per huishouden. Omdat niet iedereen zin en tijd heeft om al deze energie-aanbieders te gaan vergelijken, zijn er verschillende vergelijkingssite ontstaan.

De vergelijkingssites

Het is echt de moeite waard om de energie te vergelijken, het kan u namelijk al gauw honderden euro’s per jaar besparen. Wilt u ook uw energie vergelijken? Kijk dan voor de onafhankelijke energievergelijker op https://www.energievergelijking.nl. Eigenlijk hoeft u vrij weinig zelf te doen om de energie te vergelijken. Op deze vergelijkingssite hoeft u namelijk alleen maar uw verbruik en adresgegevens in te voeren, zodat op basis daarvan de beste energieleverancier kan worden bepaald. De vergelijker kan de energie vergelijken van alle aanbieders en is 100% onafhankelijk. Ook kunt u nog filters toepassen, zodat u precies kunt zoeken op de kenmerken die u belangrijk vindt. Bijvoorbeeld de looptijd van een contract of dat u kiest voor duurzame energie van windenergie en ook kunt u aangeven of u zonnepanelen heeft. Binnen enkele minuten ziet u welke leverancier het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie. Ook kunt u van hieruit direct overstappen naar een voor u voordelige energieleverancier. De prijzen van energie zijn niet altijd stabiel en kunnen erg schommelen. Daarom is het van belang om dit goed uit te zoeken, zodat u niet meer betaalt dan nodig is. Energie hebben we uiteindelijk allemaal nodig en daar betalen we het liefst natuurlijk zo min mogelijk voor. De energieleveranciers moeten hier goed op inspelen om klanten te trekken en te behouden. Dus u kunt makkelijk overstappen van energieleverancier via www.energievergelijking.nl:

  • simpel
  • snel
  • goedkoop
  • 14 dagen bedenktijd
  • ook voor bedrijven
  • de beste energieprijs
  • gecertificeerde vergelijker
  • 100% onafhankelijk

De energieleveranciers bieden via de energievergelijker vaak een lagere prijs aan dan op hun eigen website. Dit is omdat ze op hun eigen website niet hoeven te concurreren met andere energieleveranciers. Heeft u dus geen zin om zelf de energie te vergelijken, kijk dan vooral op de vergelijkingssites en niet op de website van de energieleverancier zelf! Zo houdt u geld over voor andere dingen dan de energierekening.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn