Gebruik de juiste transformator

ETI - TransformatorHeeft u bepaalde apparaten in huis die niet op de gewone netspanning aangesloten kunnen worden? Dan kunt u een transformator, ook wel bekend als trafo, gebruiken om het apparaat toch van spanning te voorzien. Heeft u een spanningsprobleem? Dan helpt ETI u graag. Zij hebben verschillende soorten transformatoren die u goed op weg zullen helpen.

  • 3ph transformatoren
  • LED2 (DIM) transformatoren
  • UL/CSA transformatoren

Een transformator komt in een heleboel verschillende vormen en soorten. Verhuist u bijvoorbeeld naar een ander land? Dan kan het zo zijn dat de netspanning daar anders is dan u in Nederland gewend bent. Om dan toch nog van de apparaten die u meeneemt gebruik te kunnen maken kunt u een zogenaamde verhuistransformator. Deze transformator is voorzien van 220V en 230V als primaire spanning. De secundaire spanning is 110V en 115V. Hiermee kunt u dus in verschillende landen de gebruikte netspanning daar omzetten. Deze transformator kan beide richtingen op gebruikt worden. U kunt dus van hoge naar lage spanning omzetten en andersom. Wanneer u dus naar het buitenland verhuist is het niet alleen verstandig om te kijken naar de uitgangen van de stopcontacten, maar ook naar de netspanning die er geleverd wordt. Doet u dat niet? Dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Als u niet de juiste verloopstekker mee heeft dan kunt u uw apparaten niet gebruiken. Sluit u een apparaat zonder transformator aan op een te hoge spanningsnet? Dan is de kans groot dat er kortsluiting in het apparaat ontstaat en kunt u deze dus helemaal niet meer gebruiken. Dit wilt u vermijden. Andersom heeft het ook consequenties, maar over het algemeen zijn die minder ernstig. Wanneer u een apparaat aansluit op een lagere netspanning dan zal het apparaat niet voldoende stroom krijgen en dus niet werken. Wanneer u dan de juiste transformator gebruikt zal het apparaat prima werken. Bekijk dit dus voordat u vertrekt. U kunt dan voordat u verhuist de transformator kopen die u nodig heeft.

Een andere soort transformator

Op het gebied van transformatoren zijn er een heleboel mogelijkheden en voor verschillende gelegenheden gebruikt u een andere transformator. Zo is er bijvoorbeeld de veiligheidstransformator. De primaire en secundaire spoelen worden door een dubbele isolatielaag van elkaar gescheiden. Dit voorkomt dat er elektrocutie gevaar ontstaat. Hierdoor is het gebruik van deze transformator ideaal in vochtige vertrekken zoals de badkamer of de keuken. Gebruikt u hier apparaten die spanning nodig hebben en heeft u daarvoor een transformator nodig? Dan is de veiligheidstransformator de juiste keuze voor u. Bij ETI kunt u de keuze maken tussen een vaste en draagbare transformator. De draagbare transformator is eenvoudig mee te nemen. Moet u deze dus regelmatig op een andere plek neerzetten? Koop dan de draagbare variant. Dat maakt het verplaatsen ervan een stuk veiliger vanwege de hendel aan de bovenkant van de transformatoren. Op de website van ETI hebben ze verschillende soorten veiligheidstransformatoren die u kunt kopen. Het uiterlijk van de producten is over het algemeen hetzelfde, maar de inhoud verschilt. Let hier dus goed op bij het bestellen van een transformator. Bekijk welke netspanningen u wilt omzetten. Hier zitten namelijk grote verschillen tegen. Wanneer u de verkeerde bestelling plaatst heeft u dus niets aan het product en kunt u hiermee ook schade aan andere apparatuur toebrengen. Zoek van tevoren dus uit wat u precies nodig heeft en ook welke transformator u daarvoor het beste kunt gebruiken. Er zijn een hoop soorten transformatoren. Ze hebben echter allemaal specifieke eigenschappen, dus over het algemeen is het wel duidelijk welke u nodig heeft. Komt u er niet helemaal uit? Dan helpen ze u bij ETI graag verder. U kunt het contactformulier op de website invullen of telefonisch contact opnemen. Iemand zal u dan te woord staan om u meer uitleg te geven over de verschillende transformatoren. Uiteraard kunnen zij u antwoord geven op de vraag welke transformator u het beste kunt aanschaffen.

Het gebruiken van een transformator

Hierboven heeft u al over kunnen lezen over het gebruiken van een transformator. Afhankelijk van waarvoor u het product gaat gebruiken heeft u dus de keuze uit verschillende transformatoren. Heeft u hier niet zoveel kennis van? Dan is het verstandig om u hier goed over te laten informeren. Stroom kan lastig zijn om mee te werken en het is vervelend als het mis gaat. Voorkom dus problemen en maak de juiste keuze voor de transformator die u gaat gebruiken. Als u er niet geïnteresseerd in bent in hoe het apparaat precies werkt dan is het voldoende om te weten welke wisselspanning u nodig heeft. Wanneer u dit niet goed weet is de kans groot dat u een verkeerde trafo koopt en er dus niets aan hebt. Dit is dus een van de weinige dingen waar u echt op moet letten. Het andere ding wat belangrijk is is de soort trafo die u koopt. Een veiligheidstransformator heeft u niet nodig tenzij u het gaat gebruiken in een vochtige of besloten ruimte. Een beschermingstransformator heeft bijvoorbeeld weer een hele andere functie. Gelukkig kunnen zij u bij ETI uitstekend van dienst zijn door de jarenlange ervaring en uitgebreide kennis die zij op dit gebied hebben. Niet alleen voor hoog kwalitatieve transformatoren kunt u bij hen terecht. Ook voor bijvoorbeeld bedradingen en power units. Op het gebied van elektriciteit moet u dus bij dit bedrijf zijn. Zij helpen u graag verder en kunnen u alle informatie geven die u nodig heeft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn