Hoe augmented reality onze levens gaat veranderen

Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van technologie is de augmented reality. Dit is iets waar nog niet heel erg veel mensen van gehoord hebben en tegelijkertijd heeft iedereen ervan gehoord, maar beseffen ze niet dat dit is waarmee ze te maken hebben. Het bekendste voorbeeld van augmented reality is namelijk Pokemon Go. Dit spel was een aantal maanden geleden heel erg in en dat over de hele wereld. Met je mobiele telefoon ging je dan de straat op (maar ook binnen kon het beperkt gespeeld worden) en je ging op jacht naar Pokemon. Het was een absoluut fantastisch spel, maar uiteindelijk verdween het weer een beetje van de rader. Het idee van augmented reality is soms wat moeilijk te snappen, maar eigenlijk is het heel erg makkelijk uit te leggen. En het zal uiteindelijk een zeer grote rol in onze levens gaan spelen, aldus mijn eigen voorspeling. De drie grote besturingssystemen zijn er in ieder geval druk mee bezig.

  • iOS
  • Windows
  • Android

Alle drie deze besturingssystemen zijn heel erg druk met het aanbieden van verschillende apps waarin de augmented reality naar voren komt. Denk bijvoorbeeld aan Inkhunter. Hiermee kun je kijken hoe een bepaalde tatoeage je zal staan. Maar ook Wikitude wordt al door steeds meer mensen gebruikt. Met deze app wijs je je telefoon op een gebouw of toeristische attractie. Je krijgt dan direct de informatie van Wikipedia of TripAdvisor hierover te zien.  Bekijk snel de website https://www.augmented-reality-gids.nl/ voor meer informatie.

Augmented reality voor bedrijven

De meeste applicaties en games die werken met augmented reality zijn nu nog gericht op de commerciële markt en met name particulieren zijn er nu mee bezig. Het zal echter niet lang meer duren voordat ook bedrijven door gaan hebben hoeveel ze hiermee kunnen doen en dat dit een hoop kan betekenen voor hun bedrijf. Bedenk eens de mogelijkheden voor het maken van reclame. Mensen hoeven maar hun telefoon op een speciale plek te wijzen en ze krijgen jouw advertentie te zien. Dat is nog eens wat anders dan billboards. Maar dit is allemaal toekomstmuziek. Voorlopig staat augmented reality nog steeds in de kinderschoenen. Ondanks dat de Google Glasses hier snel verandering in zullen brengen, geloof mij maar! Wil jij weten hoe de ontwikkeling tot nu toe verlopen is en welke apps en games hier allemaal omdraaien? Kijk dan eens op de website van Augmented Reality Gids. Hier vind je alle informatie die je op dit gebied nodig hebt. Het is voor mij nog steeds de website waar ik regelmatig naar toe ga om te kijken of er eventueel nieuws is geweest op dit gebied dat ik heb gemist. Ik blijf het proces namelijk echt op de voet volgen.

Creëer je eigen realiteit

Met augmented reality zal het niet lang meer duren voordat we allemaal onze eigen realiteit gaan maken. En dat zonder dat je er als een idioot uitziet, wat met virtual reality nog stiekem wel een beetje het geval is. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de virtual reality ook echt fantastisch. Maar het blijft toch heel erg raar om iemand met de bril op te zien die duidelijk ergens op reageert, maar jij hebt geen enkel idee wat hij of zij ziet. Maar ook op dat gebied zijn de ontwikkelingen zeker nog niet klaar. Als gamer is het dus een hele spannende tijd die we tegemoet gaan. Er zijn zoveel ontwikkelingen gaande en ik kan niet wachten om te zien waar het allemaal heen gaat. Bekijk ook zeker dus de website van Augmented Reality Gids en blijf zelf op de hoogte.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn