Hoe staat het met jouw huisbeveiliging?

Om te voorkomen dat er bij jou ingebroken, is een goede huisbeveiliging van groot belang. Natuurlijk zit niemand op een inbraak te wachten, maar weinigen nemen daadwerkelijk maatregelen om dit ook echt te voorkomen. Toch is het raadzaam om hier aandacht aan te besteden, want met een goede huisbeveiliging zijn inbrekers geneigd jouw huis over te slaan en bij een andere woning hun slag te slaan. Ga dus eens na hoe veilig jouw woning is en neem waar nodig maatregelen.

Inbraak geeft veel gedoe

In Nederland wordt er ieder jaar bij ongeveer 43.000 panden ingebroken en ook jouw pand kan in dit rijtje komen te staan. Dat is iets waar je niet op zit te wachten en daarom is huisbeveiliging van belang. Veel mensen denken bij de gevolgen van een inbraak alleen aan het kwijtraken van spullen. Natuurlijk is dit heel vervelend, je wilt je waardevolle zaken niet verliezen. Maar mensen onderschatten de gevolgen vaak enorm, je verliest namelijk niet alleen wat waardevolle spullen maar je krijgt ook te maken met:

  • schade aan deuren en ramen
  • schade aan meubelstukken
  • een onveilig gevoel in je eigen huis

Dit zijn gevolgen waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die ook een reden kunnen zijn om voor huisbeveiliging te kiezen. Want ook al heb jij geen waardevolle zaken of weten inbrekers maar weinig buit te maken, een inbraak heeft altijd veel gevolgen. Inbrekers moeten binnen komen en zullen daarbij een deur of raam beschadigen. Natuurlijk vergoedt de verzekering dit, maar je moet wel wachten tot het geregeld is en het is iets waar je achteraan moet. Datzelfde geldt voor meubelstukken, in hun zoektocht naar geld en waardevolle artikelen zullen inbrekers niet voorzichtig te werk gaan, je kunt dus aardig wat schade binnenshuis verwachten. Ook dat wordt wel weer vergoed, maar het levert jou wel werk op. Alleen daarom al is huisbeveiliging aan te raden. En dan hebben we het nog niet over het onveilige gevoel dat je er aan over kunt houden. Er waren immers zomaar vreemde mensen in jouw huis en wie zegt je dat ze niet terugkomen? Je zult hierdoor lichter en slechter gaan slapen en misschien stress krijgen.

Welke huisbeveiliging heb jij nodig?

Al met al zijn er dus genoeg redenen om er voor te zorgen dat jouw huisbeveiliging op orde is. Maar welke maatregelen moet jij nu specifiek nemen? Dit kan best lastig zijn om te bepalen, je hebt hier zelf immers weinig verstand van. Daarom is het altijd raadzaam om een specialist op dit gebied eens een kijkje te laten nemen. De specialisten van Van de Fliert Inbraakbeveiliging kunnen goed beoordelen welke vorm van huisbeveiliging voor jouw woning noodzakelijk en geschikt is. Ze kunnen bijvoorbeeld het hang- en sluitwerk vervangen of het deurbeslag, maar ze kunnen ook een alarmsysteem of een camerasysteem installeren. Of misschien wel allemaal. Zij kunnen alles zo aanpassen dat jouw huis aan de normen voldoet en het Politiekeurmerk voor Veilig Wonen kan krijgen. Huizen met dit keurmerk maken maar liefst 95% minder kans op een inbraak, het is dus zeker de moeite waard om jouw huisbeveiliging zo op orde te brengen dat het aan de eisen van dit keurmerk voldoet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn