Hypotheek voor je eerste huis

Als je de eerste keer een woning gaat kopen, dan komt er veel op je af. Je krijgt te maken met begrippen als kosten koper, overdrachtsbelasting en eigenwoningforfait. En dan moet je ook nog een hypotheek regelen. Een hypothecaire lening is voor eigenlijk iedereen noodzakelijk om een huis te kunnen kopen, want wie heeft er nu genoeg spaargeld op zijn of haar rekening staan om de aankoopsom in een keer te kunnen voldoen? Dit zal voor bijna niemand mogelijk zijn. Een hypotheek is dus gewoon noodzakelijk, maar het is ook belangrijk dat jij deze op een gegeven moment wel weer af kunt lossen. Een verstrekker van hypotheken zal dan ook altijd kijken naar wat jouw inkomen en dat van jouw partner is, om daaruit af te kunnen leiden hoeveel er per maand afgelost kan worden. Op basis daarvan wordt de maximale hoogte van de hypothecaire lening vastgesteld. Het is daarom dus ook zeker van belang om als je het plan opvat dat je een koopwoning wilt hebben, je eerst laat uitrekenen wat jij aan hypotheek zou kunnen krijgen. Het zou immers zonde zijn als je een huis vindt dat je heel graag zou willen hebben en dat je er daarna achterkomt dat je dit nooit kunt betalen. Door vooraf dit al uit te laten rekenen, weet je in welke prijscategorie je kunt zoeken. Lees meer..

Wat is de beste hypotheek voor jou?

Wanneer jij je gaat oriënteren op hypotheken, dan zul je al snel ontdekken dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Wel is het aanbod de laatste jaren iets beperkt, door strengere eisen die de overheid stelt. Zo mag je bijvoorbeeld geen aflossingsvrije hypotheek meer afsluiten en dan nog gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. Maar ondanks deze beperkingen, valt er nog altijd genoeg te kiezen. Een aantal van de opties noemen we hier:

  • lineaire hypotheken
  • annuïteitenhypotheken
  • startershypotheken
  • spaarhypotheken
  • beleggingshypotheken

Ook nu valt er dus nog echt genoeg te kiezen als je een hypotheek afsluiten wilt en het kan lastig zijn om uit de verschillende mogelijkheden een keus te maken. Want iedere optie heeft nadelen en voordelen en het kan voor jou zelf erg lastig zijn om te bepalen wat nu het best aansluit op jouw situatie, met welke variant jij het meest gebaat bent. Je goed voor laten lichten voordat je overgaat tot het afsluiten van een hypotheek is dus altijd aan te raden, zo voorkom je dat je teveel betaalt.

Laat je helpen door Recht Op Advies

Het lastige met het inwinnen van advies over je hypotheek is dat je niet altijd zeker kunt zijn van de onpartijdigheid van de adviseur. Banken en hypotheekverstrekkers zullen natuurlijk geneigd zijn om hun eigen product te promoten en ook tussenpersonen kunnen baat hebben bij het adviseren van een bepaald product, vanwege de relaties die zij met de verstrekker hebben. Wil jij zeker zijn van een onafhankelijk advies, dan ben je bij Recht Op Advies aan het juiste adres. Zij kunnen jou adviseren als jij voor de eerste keer een hypotheek af wilt sluiten en ervoor zorgen dat je een variant kiest die past bij jouw leven. Maar zij kunnen je ook helpen als je al een hypothecaire lening hebt en je twijfels hebt over of dit voor jou nog wel de beste variant is. Zij kunnen je helpen met uitrekenen of je niet beter over kunt stappen naar een andere hypotheekvariant of –aanbieder. Vraag dus zeker eens een gratis adviesgesprek aan bij Recht Op Advies en ga met hen in gesprek over de mogelijkheden en de beste optie voor een hypotheek voor jou.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn