Ik moest een nieuwe motor accu kopen

Ik moest een nieuwe motor accu kopenJe zult het altijd zien. Wil je nog net even op één van de laatste mooie dagen van het jaar een ritje maken en even lekker toeren, blijkt de accu van je motor kapot. En dat op een zondagmiddag, dus even naar de garage om te kijken wat er aan de hand is zat er niet in, laat staan dat een nieuwe motor accu kopen één van de opties was. Ik baalde enorm en ben maar weer uit mijn motorpak gestapt en achter internet gekropen om te kijken waar een motor accu kopen bij mij in de omgeving mogelijk was. Ik kwam toen terecht op accuspecialist-ameersfoort, de website van Accu Service Fulmen in Amersfoort, waar een motor accu kopen ook mogelijk is.

Een motor accu kopen bij een specialist

Accu Service Fulmen is voor mij een nieuw bedrijf, maar ik vond het wel interessant om te ontdekken dat je naast een motor accu kopen hier ook terecht kon voor:

  • Auto accu’s
  • Hybride accu’s
  • Vrachtwagen accu’s
  • Gel accu’s

Ik vind het wel leuk om af en toe aan gemotoriseerde voertuigen te prutsen en dat ze hier zoveel verschillende accu’s verkopen is voor mij best interessant om te weten, ook hoefde ik nu alleen een motor accu te kopen. De volgende dag heb ik direct de telefoon gepakt en gebeld om uit te leggen wat het probleem was. Ik had zelf al wel wat onderzoek gedaan, wat dat betreft ben ik echt wel handig met motoren en het was overduidelijk dat de huidige accu de geest had gegeven. Ik werd zeer vriendelijk geholpen en daarbij bleek dat een motor accu kopen via Accu Service Fulmen in Amersfoort geen enkel probleem was, want ze hebben een relatief grote voorraad, waardoor ze vrijwel direct een nieuwe accu konden leveren. Ik woon zelf in Hoevelaken en kon een afspraak maken om een keer langs te komen en een nieuwe accu op te komen halen. Dezelfde week ben ik toen nog naar Amersfoort gereden en daar werd ik hartelijk ontvangen. Het bleek dat hier motor accu’s verkocht werden van het merk Exide, wat een goed merk is op het gebied van motor accu’s. Ik had hier al eerder wat over gelezen en Accu Service Fulmen biedt drie varianten:

  • De Exide Bike-Factory Sealed
  • De Exide Bike-Maintenance Free
  • De Exide Bike-Conventional

Dit zijn motor accu’s voor normaal gebruik, maar ook accu’s die gesloten zijn en zonder enige problemen gekanteld gemonteerd kunnen worden. De accu’s zijn van technisch hoogstaande kwaliteit, eenvoudig te monteren en bieden vele voordelen. Ik ben uiteindelijk voor de Factory Sealed variant gegaan, want ondanks dat ik klussen aan mijn motor wel leuk vind, ben ik er geen voorstander van om met accuzuur in de weer te gaan en de accu als het ware zelf op te moeten bouwen. De Factory Sealed is milieuvriendelijk, is direct klaar om ingebouwd te worden en onderhoudsvrij. Daarnaast is deze accu geschikt om seizoensgebonden gebruikt te worden en dat is natuurlijk wel prettig met de aankomende winterperiode. Ik heb besloten deze motor accu te kopen en deze was op voorraad, dus ik kon hem ook direct meenemen.

Nog even genieten van mijn motor

Eenmaal thuis aangekomen heb ik direct de nieuwe accu ingebouwd en dat ging erg eenvoudig. Al bij het starten van de motor kon ik het verschil merken en het was dus echt wel tijd dat er een nieuwe accu in mijn motor zou komen. Het weer was nog een aantal dagen goed en ik heb nog een paar keer heerlijk kunnen toeren op mijn motor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn