Laat CO2 meten in uw bedrijf door BioLab

Het wordt gelukkig door steeds meer bedrijven gedaan die de gezondheid van hun werknemers van groot belang vinden: CO2 meten. Om het CO2 meten te laten uitvoeren dien je een bedrijf in de arm te nemen dat als geen ander zo’n meting uit kan voeren. In dat geval heb je BioLab nodig. Hier werken uitsluitend specialisten die jou graag van dienst zijn met het CO2 meten in het gewenste pand. Maar behalve CO2 meten, kunnen ze nog veel meer voor je betekenen. Dit zijn voorbeelden van andere mogelijkheden:

  • Ventilatie reinigen
  • Luchtkwaliteit meten
  • Fijnstof meten
  • Camera-inspectie luchtkanalen

Wil je precies te weten komen wat dit bedrijf allemaal voor je kan doen? Dan bezoek je snel de site biolab.nl. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak om de CO2 te meten, want een dag langer werken in vervuilde lucht is een dag te veel. Je kunt ook via de site gelijk een offerte aanvragen. Ze hebben trouwens een leuke actie lopen. Daarvoor dien je wel even de website te bezoeken.

Waarom CO2 meten binnen de muren zo belangrijk is

We weten allemaal wel hoe belangrijk het is om een goede luchtkwaliteit te hebben. Dat kan bijvoorbeeld over de buitenlucht gaan, waar je ongetwijfeld direct aan denkt als we hier hierover hebben. En inderdaad, die luchtkwaliteit is al twijfelachtig in ons land. Zo weten we inmiddels allemaal wel dat we middenin een drastische klimaatverandering zitten, waardoor de temperatuur gemiddeld 2 graden gaat stijgen. Dat lijkt weinig, maar heeft een immens effect op al het leven op onze wereld. De gevolgen zijn bijvoorbeeld een stijgende zeespiegel, waardoor overstromingen steeds gewoner zullen worden maar tegelijkertijd ook heftiger dan ooit. Maar wist je dat het CO2-gehalte ook binnen in huis te wensen over kan laten? Dat is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar ook een verhoogd CO2-gehalte kan binnen de muren een groot negatief effect hebben. Sterker nog, het koolstofdioxide-gehalte binnen de muren is vaak veel hoger dan in de buitenlucht. Natuurlijk is CO2 niet voelbaar of zichtbaar, dus zul je CO2 moeten meten om erachter te komen of de luchtkwaliteit binnen in orde is, of dat er gevaar dreigt. Hoe te veel CO2 in een pand ontstaat? Dat komt bijvoorbeeld door een te slechte ventilatie. We weten allemaal dat we zuurstof nodig hebben om te kunnen ademhalen. We nemen bij elke inademing zuurstof in, maar bij elke uitademing komt er juist CO2 naar buiten. Als de hoeveelheid koolstofdioxide hoger wordt dan het zuurstofgehalte, dan kun je bijvoorbeeld erg benauwd worden of flauwvallen. Maar dat niet alleen, ook de medewerkers binnen het pand kunnen concentratiemoeilijkheden krijgen of zich ziek voelen. En dat heeft ook grote gevolgen jouw bedrijf. Om erachter te komen hoe het is gesteld met de koolstofdioxide is het belangrijk om het CO2 te meten.

Altijd uitgevoerd door vakmensen

CO2 meten hoef je niet zelf te doen. Er zijn bedrijven die over de juiste kennis en ervaring beschikken om de CO2 nauwkeurig te meten. Een voorbeeld hiervan is biolab.nl. Wat zij doen wanneer ze CO2 meten in jouw bedrijf, is dat ze onder andere de luchtkwaliteit meten. Daarnaast zullen ze een ventilatieonderzoek uitvoeren. Uiteraard wordt dit gedaan met specialistische apparatuur. En als het CO2 meten gebeurd is, weet je precies waar je aan toe bent. De vakmensen die de meting hebben uitgevoerd zullen je vervolgens advies geven over hoe je verbeterpunten uit kunt voeren, met als resultaat dat iedereen (weer) in een gezonde werkomgeving plezierig kan werken en zo effectief mogelijk kan werken. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn