Linkbuilden laat jou hoger scoren

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het kan dat concurrenten van jou veel beter scoren in zoekmachines dan jij? Dat komt waarschijnlijk doordat zij effectief gebruik maken van hulpmiddelen als linkbuilden en zoekmachine-optimalisatie. Veel mensen zijn er niet mee bekend dat de volgorde van de zoekresultaten te beïnvloeden is, maar dat is zeker wel het geval. Hierbij spelen een aantal zaken een rol. Zo is het belangrijk dat jouw website een goede kwaliteit heeft en dat de teksten die erop staan goed geschreven zijn, het liefst volgens de principes van SEO. Ook speelt mee hoeveel tijd mensen op jouw site doorbrengen en zo zijn er nog wel meer punten te noemen. Een van de manieren waarop jij ervoor kunt zorgen dat je beter gevonden wordt, is door gebruik te maken van linkbuilden. Als dit goed aangepakt wordt, dan kan jouw score zeker verbeteren en dat is gunstig, dat biedt jou immers de gelegenheid om meer klanten te bereiken. Niemand gaat immers na het invoeren van een zoekopdracht alle zoekresultaten bekijken, dat zou betekenen dat je een eeuwigheid bezig zou zijn. Nee, je bekijkt alleen de bovenste en misschien zelfs wel alle links die je op de eerste pagina ziet staan. Maar doorklikken naar volgende pagina’s doet bijna niemand. Door gebruik te maken van linkbuilden kun jij ervoor zorgen dat je op die eerste pagina terecht komt. Lees meer op Linkbuilden | VistaFiles.eu

Wat is linkbuilden?

Het zal duidelijk zijn dat linkbuilden een belangrijke stap kan zijn in het behalen van meer online omzet. Maar wat is het nu eigenlijk? Veel mensen haken meteen af bij alles wat met computers te maken heeft, maar dit is in feite heel eenvoudig, het gaat namelijk om het plaatsen van links. Zoals gezegd bepaalt Google op verschillende manieren jouw score en een van die punten is hoe vaak andere sites naar jou verwijzen. Zijn er op het internet veel of weinig links naar jouw webpagina te vinden? In principe geldt: hoe meer, hoe beter. Hoe vaker anderen naar jou verwijzen met een backlink, hoe beter dit is. Nu lijkt het misschien alsof linkbuilden heel eenvoudig is, je plaatst bijvoorbeeld gewoon zelf in reacties op andere sites backlinks naar jouw eigen site. In het verleden was het ook zo eenvoudig, maar dat is het nu niet meer. Dit werd namelijk heel veel gedaan en dat werd door makers van zoekmachines natuurlijk opgepikt. Zij houden nu daarom niet alleen maar meer rekening met de hoeveelheid links, maar ook met de kwaliteit ervan. Ze kijken dan bijvoorbeeld naar:

  • of de pagina waar een backlink op staat ook echt inhoud heeft
  • of de inhoud van een goede kwaliteit is
  • of er niet willekeurig links zijn geplaatst, maar deze te maken hebben met de inhoud van de pagina

Er komt dus nog wel wat kijken bij linkbuilden.

Laat professionals het werk doen

Hoe erg is het nu als je op de verkeerde manier met linkbuilden aan de slag gaat? Is het een kwestie van: baat het niet, dan schaadt het niet? Nee, dat is niet het geval. Als je op de verkeerde manier bezig gaat met linkbuilden, kun je een negatief effect bereiken doordat zoekmachines het zien als een vorm van spam. Dit waarderen zij niet en zij plaatsen jouw website dan lager. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Dit kun je doen door je in te lezen over het onderwerp, bijvoorbeeld op de site van VistaFiles. Of je kunt er voor kiezen om een gespecialiseerd bureau in te schakelen voor het linkbuilden, dan weet je zeker dat het helemaal goed gaat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn