Linkbuilden voor betere ranking

Linkbuilden - Zoekmachine Marketing

Houd jij je voor je bedrijf al bezig met linkbuilden? Zo niet, dan is het zeker aan te raden om hier wel mee aan de slag te gaan. Steeds meer mensen gebruiken enkel nog internet om bedrijven te vinden waar zij zaken mee willen doen en het is voor iedere ondernemer dan ook belangrijk om online goed vindbaar te zijn. Dit valt helaas nog niet mee, vaak sta je veel lager in de zoekresultaten van zoekmachines als Google dan jij zelf eigenlijk zou willen. Met linkbuilden en een aantal andere maatregelen kun je ervoor zorgen dat hier verandering in komt. Dat dit broodnodig is, dat merk je vaak heel goed als je zelf ergens naar op zoek gaat. Net zoals het grootste gros van de internetters, zul jij ook enkel die websites bekijken die meteen bovenaan komen te staan. Veel mensen blijken alleen op de bovenste paar links te klikken, sommigen scrollen nog wat door naar beneden, maar bijna niemand gaat naar de tweede pagina met zoekresultaten. Op het moment dat jij meer omzet en meer klanten via jouw webshop binnen wilt halen, dan is het dus belangrijk dat jij een zo hoog mogelijke ranking krijgt in de zoekmachines. Linkbuilden kan je helpen bij het behalen van een dergelijk resultaat.

Effectief linkbuilden met de juiste tips

Als je aan de slag wilt gaan met linkbuilden, dan zul je eerst eens meer moeten weten over wat dit nu eigenlijk is. Het is gelukkig een van de eenvoudigste dingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie om uit te leggen, het is namelijk feitelijk niet meer dan ervoor zorgen dat er op het internet zoveel mogelijk links, ook wel backlinks genoemd, naar jouw pagina te vinden zijn. Hoe pak je dit nu aan, wat moet je weten om hiermee aan de slag te gaan? We geven hier kort 6 tips voor linkbuilden:

  • voer een concurrentie analyse uit
  • zorgen regelmatig voor nieuwe content
  • maak gebruik van gast blogging
  • zorg voor activiteit op een web 2.0 site
  • schrijf testimonials of reviews
  • maak gebruik van linkruil

We gaan hier niet op alle zes onderdelen uitgebreid in, maar geven graag een korte toelichting. Om je concurrentie te verslaan, moet je weten wat zij doen en het dan beter doen. Daarom is een concurrentie analyse belangrijk. Google waardeert het erg als er regelmatig nieuwe en goede content op jouw site verschijnt, daarom is het belangrijk om hierin te investeren. Gastbloggers kunnen sterk bijdragen aan linkbuilden, omdat zij altijd door middel van een link aan hun netwerk zullen willen laten weten dat ze voor jou geschreven hebben. Door zelf een gastblog te schrijven, krijg je de mogelijkheid om in je bio of je verhaal naar je eigen pagina te linken. Activiteit op web 2.0 sites zorgen voor zoekmachine vriendelijke backlinks. Linkruil houdt in dat jij binnen jouw netwerk aan anderen vraagt om op hun site een backlink te plaatsen en in ruil doe jij hetzelfde voor hen. Op de site van SynerMediaGroep kun je meer over deze tips lezen.

Doe je het zelf of besteed je het uit?

Je weet nu wat linkbuilden is en je hebt enigszins een idee van de manieren waarop je dit zou kunnen aanpakken. Het lijkt misschien of er met linkbuilden eigenlijk niets fout kan gaan, maar dat is wel het geval. Zijn de backlinks van een slechte kwaliteit of worden ze door Google aangemerkt als spam, dan kan dit ervoor zorgen dat je juist een lagere in plaats van een hogere ranking krijgt. Ga dus alleen goed geïnformeerd bezig met linkbuilden of besteed het anders uit aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn