Medische fotografie

Medische fotografie, het is een combinatie van woorden die je niet zo snel verwacht. Toch is het ook in deze branche af en toe noodzakelijk om foto’s te laten maken. Je moet hierbij dan niet denken aan fotografieën die voor de behandeling van patiënten noodzakelijk zijn, zoals röntgenfoto’s, maar meer aan beelden die duidelijkheid verschaffen over de manier waarop er in deze sector gewerkt wordt. Dergelijke afbeeldingen komen bijvoorbeeld heel erg goed van pas voor het gebruik in:

  • brochures voor patiënten
  • jaarverslagen van zorginstellingen
  • zorgmagazines
  • websites van diverse instellingen
  • publicaties in bijvoorbeeld kranten of tijdschriften

Uit bovenstaand rijtje merk je dat men dus eigenlijk niet zonder medische fotografie kan. Niemand zit bijvoorbeeld immers te wachten op een brochure met enkel tekst, dit maakt het een stuk lastiger om door te nemen. En datzelfde geldt voor zorgmagazines, zoals een magazine van de apotheker. Het is weinig interessant om deze te lezen als daar geen enkele afbeelding bij staat. Je kunt je dus voorstellen dat het belangrijk is om over deze afbeeldingen te beschikken, om mensen een goed beeld te geven van bijvoorbeeld bepaalde aandoeningen, van revalidatietrajecten of van hoe het er aan toe gaat op de werkvloer bij ziekenhuizen, apotheken, revalidatieoorden en dergelijke. Medische fotografie voorziet in de behoefte aan dit materiaal.

Van belang bij medische fotografie

Maar het is natuurlijk wel zo dat medische fotografie niet te vergelijken is met andere vormen van fotografiereportages. En dat is natuurlijk vooral het geval als er foto’s gemaakt worden van patiënten, om de aandoening in beeld te brengen of om de revalidatie vast te leggen. Het zal voor zich spreken dat hier met zorg mee omgesprongen moet worden. Een fotograaf zal dan ook respectvol te werk moeten gaan en er zeker van zijn dat de betrokkenen geen bezwaren hebben tegen het gefotografeerd worden. Vooral voor de patiënt betekent het immers dat deze zich in een kwetsbare situatie vast laat leggen. Goed contact en duidelijke afspraken zijn in de medische fotografie dus van groot belang. Maar het gaat niet altijd om het vastleggen van patiënten of cliënten, ook de mensen die in deze sector werken zullen af en toe gefotografeerd worden. Bijvoorbeeld voor de website van de eigen instelling, om een beeld te geven van wie er werken en met hoeveel zorg en passie er gewerkt wordt. Dit naar voren laten komen in één beeld, kan best een uitdaging zijn en dat maakt medische fotografie ook zo bijzonder!

Laat reportage maken door JustJules

Heb jij een fotograaf nodig die bekend is met medische fotografie, die weet welke factoren hierbij van belang zijn en die met de nodige aandacht en professionaliteit zaken vast kan leggen? Dan is fotograaf Juliette van JustJules een uitstekende keus! Zij heeft ruime ervaring op dit gebied en weet dus welke gevoeligheden hier een rol bij kunnen spelen. Door haar ervaring is zij als geen ander in staat om hier op een goede manier mee om te gaan en tegelijkertijd prachtige beelden te creëren die zeer goed gebruikt kunnen worden voor websites, brochures, tijdschriften en nog veel meer. Wil jij haar inschakelen voor medische fotografie, dan zal zij eerst met jou doornemen waar jij de foto’s voor wilt gaan gebruiken en wat voor soort beelden en uitstraling jij precies zoekt. Op basis hiervan wordt een projectplan opgesteld, waarna zij aan de slag zal gaan met het fotograferen. Dit zal zeker een goed resultaat opleveren, veel anderen zijn jou al voorgegaan en zijn lovend over het resultaat! Zoek jij iemand voor medische fotografie en ben je benieuwd wat JustJules jou kan bieden? Neem dan gerust eens contact op om de mogelijkheden door te spreken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn