Online een menstruatiecup kopen?

Veel vrouwen zijn op zoek naar alternatieven voor het gebruik van maandverband en tampons. Naast het feit dat het nogal onhygiënisch kan voelen om ze te dragen, is ook het effect ervan op het milieu iets dat steeds meer aandacht krijgt in de media. We proberen veel teveel afval met zn allen, en maandverband en tampons zijn daar een groot onderdeel van. Ze kunnen immers niet worden gerecycled. Bij practicups (www.practicups.nl) hebben ze dit goed begrepen. Ze startten als een van de eerste aanbieders in Nederland hun bedrijf waar je een menstruatiecup kunt kopen, en ontwikkelden deze zelf in eigen fabriek. Deze menstruatiecup, ook wel Practicup genoemd, is gemakkelijk te bestellen in hun webshop. Er zijn online meerdere aanbieders te vinden waar je een menstruatiecup kunt kopen, maar het voordeel aan de webshop van practicups is dat als je daar je menstruatiecup gaat kopen je allebei de maten tegelijk krijgt toegestuurd. Dit is super fijn want het is nu eenmaal heel lastig in te schatten welke van de twee je nodig hebt. Het kan zijn dat je als vrouw een vrij volle, stevige bouw hebt, maar vanbinnen hoeft dit helemaal niet hetzelfde te zijn, en vice versa. Beide maten kunnen uitproberen is dan wel zo prettig, dan heb je altijd meteen de juiste in huis. 

De voordelen van een menstruatiecup

Als je van plan bent een menstruatiecup te kopen is het fijn om te weten dat je daarmee ontzettend goed bezig bent voor het milieu. Het scheelt namelijk heel veel afval als je niet meer maandelijks je tampons en maandverband in de prullenbak gooit. Maar naast dit milieuvriendelijke aspect is een menstruatiecup van Practicup ook nog heel prettig in gebruik, redenen hiervoor zijn:

  • Hij biedt tot wel 12 uur bescherming, je hoeft dus niet constant naar een wc te zoeken.
  • Hij gaat tot wel 10 jaar mee en het scheelt je dus veel geld.
  • Hij veroorzaakt geen irritatie, in tegenstelling tot maandverband en tampons.
  • Hij droogt je vagina niet uit.
  • Hij voorkomt nare geurtjes.

Daarnaast heb je tijdens het gebruik ervan werkelijk totale vrijheid. Je kunt echt alles doen als je de Practicup draagt, zoals slapen, dansen, sporten en zwemmen. Vooral de laatste twee kunnen lastig zijn als je tampons of maandverband gebruikt, omdat er het risico tot doorlekken bestaat; de nachtmerrie van iedere vrouw! maar met een menstruatiecup hoef je hier absoluut niet meer bang voor te zijn. Je bent goed beschermt, lekt niet door en kunt dus gerust alle activiteiten uitvoeren die je maar wil. Ik zou dus als ik jou was ook zo snel mogelijk een menstruatiecup kopen!

Waar kun je een goede menstruatiecup kopen?

In de webshop van practicups.nl kun je een hele goed menstruatiecup kopen. Deze is namelijk door practicups zelf ontwikkeld en van zeer goede kwaliteit.  Op hun website vindt je alle informatie die je nodig hebt om te starten met het gebruik van de menstruatiecup, en als je vragen hebt kun je altijd hun klantenservice contacteren, ze helpen je graag. Bovendien biedt hun webshop een hele snelle service, als je vóór 23.30 besteld heb je ze morgen al in huis en als je wilt kun je achteraf betalen. Als je van plan bent een menstruatiecup te kopen zou ik het dus zeker doen in de webshop van practicups.nl. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn