Ontwikkel je eigen 3d printing

Wil jij de wereld van 3d printing gaan ontdekken? Dan kun je dit op verschillende manieren aanpakken.

  • 3d printer kopen
  • 3d printservice
  • 3d printer bouwen

Ten eerste is er de optie om een 3d printer te kopen. Je krijgt dan een kant-en-klaar apparaat aangeleverd waar je direct mee aan de slag kunt. De enige beslissing die jij dan nog hoeft te nemen is voor welke 3d printer je gaat en dit is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de filamenten die je wilt gaan gebruiken. Bedenk dus van tevoren wat voor soort producten je wilt gaan printen en stem daar je filamenten op af. Niet alle printers kunnen met dezelfde soort filamenten werken, het is dus belangrijk om dit eerst op een rijtje te hebben voordat je kiest voor een 3d printer kopen. Het is toch vervelend als je hierin de verkeerde keuze maakt. Als je wilt weten welke printers wat kunnen doen op het gebied van 3d printing, kom dan naar de website van Mela Project. Hier hebben ze verschillende artikelen over dit onderwerp waar je zeker wat aan zult hebben. Neem de informatie die je op deze website vindt goed in je op en doe er je voordeel mee.

3d printing en 3d printservice

Gaat het aanschaffen van een 3d printer voor jou nog net een stap te ver? Ben je er ├╝berhaupt nog niet uit of dit wel iets voor je is? Dan is het gebruik maken van een 3d printservice misschien wel iets voor jou. Dit is een simpele (en voornamelijk ook vrijblijvende) manier om kennis te maken met 3d printing en hoe jij dit in jouw bedrijf (en/of dagelijks leven) kunt toepassen. De een zal er op deze manier achter komen dat ze er nooit meer zonder willen doen, terwijl een ander het leuk vindt, maar het liever houdt bij de 3d printservice. Er zijn verschillende bedrijven die je deze service kunnen aanbieden en die je hiermee dus verder kunnen helpen. Op de website van Mela Project geven ze je ook op dit gebied verschillende tips waar je zeker wat aan hebt. Je hoeft hiervoor vaak niet eens in een grote stad te wonen. De printservice is vaak inclusief het verzenden van het product dat je wilt laten printen en bij sommige bedrijven kun je ook terecht voor het laten ontwerpen van de voorwerpen die je wilt ontwikkelen door middel van 3d printing.

Bouw zelf je eigen versie van 3d printing

Zoals je tot nu toe hebt kunnen zien zijn er verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan jouw versie van 3d printing. Naast het kopen van een printer of het gebruik maken van een printservice, is er nog een laatste optie waar je voor kunt gaan, namelijk het zelf bouwen van een printer. Deze vorm van 3d printing heeft een aantal voordelen. Ten eerste kun je helemaal zelf bepalen hoe jouw 3d printer eruit komt te zien en wat het apparaat precies kan doen. Het nadeel is dat je zelf de onderdelen in elkaar moet zetten en dit kost tijd. Wanneer je de tijd hebt, staat daar wel weer tegenover dat je op deze manier een hoop geld kunt besparen. Aan de slag gaan met 3d printing kan namelijk best nog een dure aangelegenheid zijn, maar door zelf de 3d printer te bouwen bespaar je hier al een hoop mee. Als je dan ook nog eens voorwerpen gaat printen die jou het nodige geld kunnen opleveren, heb je de kosten van de printer er zo uit! Ook hierover vind je meer informatie op de website van Mela Project.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn