Op zoek naar microboren?

Ter Hoek is een bedrijf dat zich specialiseert in precieze zaken zoals bijvoorbeeld microboren. Microboren is het boren van ronde gaten met een kleine diameter. Er zijn twee manieren waarop wij deze kleine gaten kunnen boren, en welke wordt gekozen is afhankelijk van de gewenste diameter, diepte en natuurlijk het materiaal. Als u een vraag heeft over welk type boren handig is voor uw materiaal, kan u contact met ons opnemen en adviseren wij u de beste keuze voor uw materiaal. 

Wat is het verschil tussen laserboren en vonkboren?

Ter Hoek specialiseert zich op het gebied van precisiewerk zoals lasersnijden of microboren. Vaak hebben grote productie bedrijven wel een manier om te boren, maar niet voor kleine diameters. Daarbij schiet het bedrijf Ter Hoek te hulp. Ons bedrijf kan door middel van vonkboren en laserboren ronde gaatjes maken van kleine diameters. Dit kan op onze 2 manieren:

  • Laserboren. Door middel van een Laser MIcroJet (ofwel LMJ) kunnen wij met zeer grote precisie elk soort materiaal bewerken, en deze in de juiste vorm en grootte uitsnijden. Bij een LMJ wordt een laserstraal gevangen in een waterstraal, waardoor er een zuil van laserenergie ontstaat.
  • Vonkboren.  Een holle buisvormige elektrode wordt gebruikt om gaten aan te brengen in een materiaal. Vonkboren is geschikt voor bijvoorbeeld het maken van koel- of luchtkanalen en toevoergaten voor olie of vloeistof .

Beide methodes hebben hun eigen voor en nadelen. Bij vonkboren kan er heel snel zeer kleine en diepe gaten worden geboord, in zelfs hele harde metalen. Met laserboren gebeurt het echter met nog grotere precisie, maar wel langzamer. 

Onze website bied advies aan welke methode het beste gebruikt kan worden voor uw project. Naast microboren verlenen wij ook andere service, dus wij helpen u graag met uw project en u kan altijd contact met ons opnemen voor de eventuele kosten en specifieke wensen. Ons bedrijf is immers gespecialiseerd in precisietechniek en kan naast boren dus ook nog bijvoorbeeld lasersnijden of metaalbewerkingen. 

Over Ter Hoek

Ter hoek is een bedrijf met maar liefst 25 jaar ervaring op het gebied van precisiecomponenten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de specialisten op het gebied van vonkerosie. Onze uitdaging zit in het blijven ontwikkelen om steeds meer geavanceerde oplossing te bieden voor uw project. Wij geloven in investeren, techniek en kennis, maar vooral in talent. Met onze ervaring en onze passie bieden wij oplossingen die jou in staat stellen tot innovatie. We vragen door en gaan voor een perfect passende oplossing voor uw probleem, hoe hoog de lat ook ligt. 

Dus als u op zoek bent naar op maat geleverd werk zoals microboren of lasersnijden, kan u bij ons bedrijf goed terecht. Wij helpen u graag met uw project, en geven u graag advies over de beste technieken. Bij ons staat immers klantvriendelijkheid zeer hoog en doen wij er alles aan om een perfect passende oplossing te leveren aan onze klanten. Onze passie voor innovatie op het gebied van extreme nauwkeurigheid zorgt er voor dat onze processen zeer soepel verlopen en dat u als klant het beste krijgt voor uw geld.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn