Uw kennis aanvullen met autisme opleiding of cognitieve gedragstherapie opleiding?

Als geregistreerd GGZ-professional wilt u hoogstwaarschijnlijk uw kennis verdiepen en verbreden. Daarvoor biedt RINO uiteenlopende cursussen, om uw kennis op het gebied van autisme of cognitieve gedragstherapie te vergroten. Een autisme opleiding of cognitieve gedragstherapie opleiding kan u helpen uw cliënten beter te begeleiden of een nieuwe specialiteit te kiezen in uw carrière. Onze opleidingen worden gegeven door professionals uit het vak, zodat praktijkvoorbeelden ruim voldoende aan bod komen. U kunt kiezen uit meer dan driehonderd praktijkgerichte trainingen en cursussen, waarvan de meeste meerdaags zijn. Met een cursus van twee dagen op het gebied van autisme kunt u uw cliënten met autisme beter begeleiden. Wij geven u graag een overzicht van de verschillende opties als u wilt kiezen voor een autisme opleiding of een cognitieve gedragstherapie opleiding. Zoekt u een andere opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van traumabehandeling of eetstoornissen? Ook dan vindt u een cursus bij RINO. Met het ruime cursusaanbod kunt u uw vaardigheden en kennis blijven vergroten tijdens uw hele carrière. Veranderende omstandigheden bij de instelling waar u werkt vangt u bijvoorbeeld ook op met nieuwe kennis. Gaat u van functie veranderen en heeft u extra kennis nodig? Bij RINO vindt u de cursus die u zoekt. Ook incompany trainingen zijn mogelijk. U doet dan samen met uw collega’s, bijvoorbeeld uit dezelfde werkgroep, nieuwe kennis op. Deze kunt u vervolgens samen in de praktijk brengen. Incompany trainingen worden uiteraard bij u op locatie gegeven indien u dat wenst.

Mogelijkheden autisme opleiding

Uw kennis aanvullen met autisme opleiding of cognitieve gedragstherapie opleiding?Bij RINO kunt u meerdere meerdaagse cursussen volgen op het gebied van autisme. Bijvoorbeeld een autisme opleiding zoals:

  • ASS bij kinnderen
  • Autisme in de puberteit
  • ASS bij volwassenen
  • Floorplay introductie (methode om kinderen met autisme te begeleiden)

U ziet direct welke accreditaties elke cursus heeft, zodat u de juiste keuze voor uw autisme opleiding kunt maken. U kunt uiteraard meerdere cursussen achter elkaar volgen. Sommige cursussen worden aangevuld met een facultatieve praktijkdag, zoals de cursus Floorplay Introductie. Als u hulpverlener bent en veel werkt met kinderen, kan een cursus autismespectrumstoornis bij kinderen een goede aanvulling zijn op uw vaardigheden. U herkent autisme sneller en kunt concrete behandelplannen maken om kinderen met ASS te begeleiden. Dat geldt ook voor de cursus die gericht is op ASS en volwassenen. 

Cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een veelvuldig toegepaste therapiemethode die voor zowel kortdurende als langdurige trajecten kan worden ingezet. Cliënten met angststoornissen kunnen veel baat hebben bij deze methode. Elke psycholoog en psychiater in Nederland is dan ook bekend met deze methode. Specifieke kennis opdoen over deze therapievorm is mogelijk met een cognitieve gedragstherapie opleiding van RINO. U volgt deze cursussen samen met vakgenoten zodat u praktijkervaringen in een besloten omgeving kunt uitwisselen. U vindt het overzicht van de diverse trainingen en opleidingen op onze website, inclusief startdata van de trainingen als deze bekend zijn. Met meer dan dertig jaar ervaring kunt u op de kwaliteit van alle cursussen die worden aangeboden, rekenen. Bij elke cursus wordt bovendien rekening gehouden met nieuwe ontwikkelingen in de GGZ, zodat u deze mee kunt nemen naar de werkvloer na het afronden van uw cognitieve gedragstherapie opleiding. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn