Van kartonnen doos naar verzenddoos

Kartonnen dozen, een onderwerp dat niet altijd wordt besproken. Dit komt waarschijnlijk omdat men het bestaan ervan ziet als iets dat vanzelfsprekend is. Een doos is toch gewoon een doos? De laatste tijd ben ik me meer bewust geworden van de spullen en objecten om me heen en wat daarmee gebeurt. Zo ook van kartonnen dozen. Je ziet deze namelijk overal! Kartonnen dozen hebben veel verschillende functies, kartonnen dozen hoeven niet gelijk te worden weggegooid. Kartonnen dozen worden ontzettend vaak – zonder reden – bij het oud papier gezet. Eigenlijk denkt men er niets aan te hebben. Ik heb mezelf hier helaas ook op betrapt. Ik gooide zonder goede reden de kartonnen dozen bij het oud papier en keek er vervolgens niet meer naar om. Er kan meer worden gedaan met kartonnen dozen, webshop Viv vond dit ook. Zij verkopen verzenddozen. Kartonnen dozen worden namelijk vaak gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen. Ik heb het hier over de volgende site: webshop.viv.nl. Zij leveren de kartonnen dozen in verschillende soorten:

  • Enkelgolf. Voor lichte en onbreekbare goederen (tot maximaal 10 kg)
  • Dubbelgolf. Voor zowel lichte als zware en breekbare goederen (tot maximaal 40 kg)
  • Dozen op maat: Uiteraard zorgen zij voor kartonnen dozen die niet standaard in hun assortiment zitten. Hiervoor kun je eenvoudig contact opnemen via de contactgegevens die op de site staan vermeld.

Kartonnen dozen: review van de verzenddoos

Kartonnen dozen als verzenddoos gebruiken. Vanzelfsprekend? Juist in de kwaliteit van deze dozen kan veel verschil zitten. Omdat ik twee jaar geleden bestuurder van een stichting was moest ik regelmatig pakketten versturen. Ik deed dit echter telkens via een ander bedrijf of instantie, omdat ik steeds wisselende ervaringen uit mijn omgeving hoorde. Het was van groot belang dat de dozen onbeschadigd en uiteraard de inhoud volledig in de juiste staat kon worden verzonden. Dat bleek bij de meeste bedrijven toch niet zo vanzelfsprekend. De inhoud van mijn pakketten was altijd breekbaar. Ondanks het feit dat er ‘breekbaar’ op de kartonnen dozen werd gezet, hield men hier niet altijd rekening mee bij het leveren van de dozen. Ik kon dit merken aan de kwaliteit van de dozen bij het uittesten. Webshop Viv hield hier wel rekening mee. Daarom heb ik meerdere keren verschillende kartonnen dozen om breekbare spullen te verzenden bij hen besteld. Ik ben niet meer afgegaan op reacties en ervaringen van anderen. Deze zijn niet van toepassing op iedereen, elke wens is weer anders.

Druk: het bestaan van een bestuurder

Mijn bestaan was twee jaren geleden erg druk. Ik had daarom ook niet veel tijd om op zoek te gaan naar het juiste bedrijf voor de juiste verzenddozen voor mijn pakketten. Het fijne aan deze website – niet alleen voor mensen met een druk bestaan, maar ook voor degene die het iets rustiger heeft – is dat er een klantenservice aanwezig is. Deze geeft de garantie altijd binnen 24 uur een reactie te geven. Ik besloot dat uiteraard ook te proberen. Het bleek dat deze poging goed uitpakte, ik kreeg namelijk al binnen acht uur een reactie. Dat is toch wat iemand wil die een druk bestaan heeft? Zeker het drukke bestaan van een bestuurder. Deze ervaring heeft mij geleerd dat niet alles vanzelfsprekend is. Een doos is toch gewoon een doos? Dit is iets dat veel mensen denken. Ik was hier namelijk een van. Het antwoord hierop is kort en duidelijk: nee, niet elke doos is hetzelfde. Uit mijn verhaal blijkt wel degelijk dat er grote verschillen tussen dozen kunnen zitten. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn