Verrijk je leven met de kunst van Marieke Bekke

Mariekebekke.nl - Marieke BekkeJe leven verrijken kan op vele verschillende manieren, maar niet elke manier is ook direct goed voor je geestelijke welzijn. Zo kun je natuurlijk een nieuw auto kopen, een nieuwe tv of wellicht kun je zelfs een nieuw huis kopen. Hoewel dit je leven op een bepaald niveau natuurlijk verrijkt is het toch niet altijd even vullend. Materieel gewin laat vaak een leegte achter waardoor je het gevoel krijgt dat je meer spullen nodig hebt. Dit is het geheim achter het kapitalisme en de consumeermaatschappij. Het is dus lastig om echt een gevoel van tevredenheid te creëren met materiaal gewin. Je hebt natuurlijk een bepaalde materiele basis nodig om comfortabel te kunnen leven, maar op het moment dat deze basis stabiel aanwezig is heb je de grens van het geluk wat dat betreft al bereikt. Het is zo dat wanneer je niets hebt en je hebt opeens een dak boven je hoofd, dan neemt het geluk toe. Je geluksgevoel stijgt bijvoorbeeld van 0 naar 50. Als je vervolgens ook nog eens genoeg te eten hebt en je kunt comfortabel genoeg leven dan neemt je geluk nog eens toe, maar de stijging is vervolgens niet meer 50 punten, maar 25. Dan zit je al op 75 van bijvoorbeeld een maximaal geluksgevoel van 100. Al het overige zal dan langzaam maar zeker een bijdrage leveren. Een auto is bijvoorbeeld nog eens 10 punten. Een nieuwe keuken is 3 punten en uiteindelijk voegt het nieuwe niets meer toe aan het geluk. Je zit wat geluksgevoel betreft al aan het plafond. Dat wil zeggen dat het plafond bereikt is wat betreft het materiële. Je kunt geluk natuurlijk ook op andere manieren verwezenlijken. Bijvoorbeeld met kunst. Kunst kun je bezitten, maar een echte kunstliefhebber bezit kunst niet, een kunstliefhebber bevindt zich gewoonweg in de nabijheid van kunst, of die kunst nou bij de persoon zelf aan de muur hangt of in een museum. Door het bekijken van een mooi kunstobject kun je in vervoering raken. Je kunt je eigen wensen, behoeften en begeerten als het ware even vergeten. Alles wat je tot mens maakt en wat aanleiding geeft tot lijden verdwijnt als je jezelf kunt verliezen in de kunst. Kunst bekijken kan daardoor een transcendente ervaring opleveren die aanzienlijk veel meer geluk oplevert dan het opvullen van de leegtes in je bestaan met materiële zaken. Het is daarom jammer dat de politiek besloot de kunst aan banden te leggen. Gelukkig kun je kunst nooit uit het leven van de mens zelf bannen en een geboren kunstenares als Marieke Bekke zal dan ook altijd doorgaan met het maken van schilderijen. Dat is goed voor jou, want op die manier kun je blijven genieten van de kunstuitingen van Marieke Bekke. Om Marieke Bekke wat meer naamsbekendheid te geven is deze tekst geschreven, want als iemand meer naamsbekendheid verdient dan is het Marieke Bekke.

De kunst van Marieke Bekke

Kunst kan in je hart gaan zitten en je nooit meer los laten. Dit geldt zowel voor de kunstenaar als ook voor de observator van kunst. Er ontstaat dus altijd een band tussen de kunstenaar en de observator ook al heeft de observator de kunstenaar nooit ontmoet. Je ontmoet elkaar door het kunstobject. Dit is bijzonder, maar het is natuurlijk nog veel leuker om de kunstenaar of kunstenares wel gewoon te ontmoeten, zodat je weet wie er achter het werk verborgen is. Als je op zoek bent naar positieve kunst waarin veel gebruik wordt gemaakt van kleur en improvisatie, dan is de kunst van Marieke Bekke zeker iets voor jou. Op de site van Marieke Bekke kun je veel vaan haar kunst bekijken. Op een gerelateerde site, versekunst.nl, kun je ook zien hoe Marieke Bekke ter plaatse een impressie kan schilderen van bijvoorbeeld een bruiloft. Tevens kun je Marieke Bekke opdracht geven om een bepaald type schilderij te schilderen. Marieke Bekke kan dit dan in haar atelier voor je schilderen en laten bij je thuis bezorgen. Marieke Bekke kan dus zowel in opdracht werken vanuit haar atelier als ter plaatse. Het is zoals gezegd voor een bruiloft of een verjaardag erg leuk als Marieke Bekke ter plaatse een impressie schildert van het feest met alle gasten en dergelijke. Op deze manier heb je niet alleen een mooi kunstwerk, maar je hebt ook een mooie herinnering. En dat is waar het omdraait bij het geluk. Een moment, een gevoel en een herinnering kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan je totale geluksgevoel. Dat zijn de zaken die het geluksgevoel op stabiele wijze positief beïnvloeden en waar je later ook weer uit kunt putten. Het is dus geen gek idee om te kijken wat Marieke Bekke voor je kan betekenen.

Geef je kunstzinnige gevoel de vrije hand

Kunst laat zich niet vangen en dat is ook precies de filosofie van Marieke Bekke. Haar kunstwerken zijn vrij en spontaan en hebben toch een duidelijke visie. Deze combinatie maakt dat geen van haar werken van te voren te voorspellen is. Zowel voor haarzelf als voor jou als is het elke keer maar weer afwachten waar de muze van Marieke Bekke haar nu weer naar toe zal leiden. Wat je wel met zekerheid kunt weten is het volgende:

  • Schilderijen van kwaliteit
  • Veel kleur
  • Verschillende materialen
  • Creatief
  • Anders dan anders

Als dit soort dingen je aanspreken dan ben je bij Marieke Bekke zeker aan het juiste adres wat betreft kunst en schilderijen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn