Vieze auto? Zo maak je hem weer brandschoon

Wie trots is op zijn auto maakt hem regelmatig schoon, doet er alles aan om schade te voorkomen en sluit de beste autoverzekering af. Geen zin om uren de auto te boenen en te schrobben? Volg dan deze tips.

8 tips voor schone auto in een paar minuten

1. Gebruik meerdere emmers om schoon te maken

Je auto wordt niet goed schoon als je maar 1 emmer gebruikt. Ook is de kans groot dat er dan zand in het water komt, waardoor de lak beschadigt. Gebruik daarom altijd 2 emmers. In de ene emmer doe je water en in de ander een beetje sop. Gebruik geen spons, maar een washandschoen van microfiber. De auto kun je het beste in de lengte wassen, want draaiende bewegingen zorgen voor krassen.

2. Maak de auto in de schaduw schoon

Heel logisch, maar toch wordt het vaak vergeten: je kunt de auto beter niet in de zon wassen. Je loopt dan het risico dat de auto te snel droogt, waardoor je allemaal vlekken en strepen ziet. Zet je auto liever op een schaduwrijke plek of wacht met boenen tot het bewolkt is. Voor de lak van de auto is het ook beter.

3. Werk van boven naar beneden

Bij het wassen van de auto kun je het beste van boven naar beneden werken. Zo houd je overzicht en voorkom dat je sop al vies is als je nog maar op de helft van de auto bent. Hoe dichterbij je de onderkant bent, hoe viezer de auto namelijk is.

4. Verwijder hardnekkige vlekken slim

Vogelpoep, hars en insecten boen je niet zo makkelijk weg. Gelukkig zijn er een paar huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die goed werken. Vogelpoep en insecten verwijder je zo met een oud pantykousje en een beetje sop. Voor de vlekken van hars kun je lauwwarm water met een beetje autoshampoo gebruiken.

5. Gebruik oma’s favoriete schoonmaakmiddel

Er zijn veel schoonmaakmiddelen te koop speciaal voor auto’s. Maar je auto wordt net zo schoon als je het favoriete schoonmaakmiddel van oma gebruikt: groene zeep. Meng de zeep met wat water en je bent klaar om te schrobben.

6. Maak de velgen schoon

Bij een grote schoonmaakbeurt worden vaak de velgen vergeten. Dit klusje is zo gepiept als je de velgen eerst afspoelt met water en daarna een sopje van groene zeep of een speciale velgenreiniger gebruikt. Heb je tijd over? Gebruik dan een tandenborstel om de velgen weer blinkend te schrobben.

7. Klop de automatten goed uit

Door modderige schoenen zijn de automatten vaak het vieste onderdeel van de auto. De matten zijn zo weer schoon door ze eerst goed buiten uit te kloppen en daarna grondig te zuigen. Gooi ook meteen troep weg, zoals lege plasticflesjes, bananenschillen en andere frutsels.

8. Ruim het dashboardkastje op

Hoe rommelig is jouw dashboardkastje? Haal alle spullen eruit en kijk kritisch wat je wel en niet in dit kastje wil bewaren. Het is een handige opbergplek voor een paar papieren kaarten – voor als de navigatie het niet doet – druivensuiker, een notitieboekje en de oplader van je telefoon. Laat natuurlijk geen kostbare spullen in het dashboardkastje liggen, zoals het navigatiesysteem of de reservesleutels van je auto.

Sluit een autoverzekering bij InShared af
Bij een brandschone auto hoort een goede autoverzekering. Met de autoverzekering van InSharedweet je zeker dat je bolide goed verzekerd is tegen een lage premie. En het handige is dat je de verzekering binnen een paar minuten zelf online kunt afsluiten en op ieder moment kunt aanpassen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn