Vind de weg naar je onderbewustzijn via hypnotherapie in Rotterdam

De hoeveelheid informatie, kennis, herinneringen, gewaarwordingen en andere percepties waar je je niet (meer) bewust van bent is waarschijnlijk een stuk groter dan je zou denken. Alles waar je je niet langer bewust van bent, is in ieder geval groter dan de informatie die je uit je bewustzijn kunt halen. Dat is uiteraard ook niet zo gek. Als je op de computer aan het werk bent en bijvoorbeeld een document typt in Microsoft Word of via Chrome aan het browsen bent, dan heb je alle andere functies, programma’s en processen niet nodig. Als deze allemaal aan zouden staan, dan zou je computer enorm traag worden. Zo is het met je hersenen uiteraard ook het geval. Als je je overal altijd van bewust van zou zijn, dan zouden de hersenen veel meer energie verbruiken. Het is veel efficiënter om alleen die processen actief te houden die je op het moment zelf nodig hebt. Het is immers nergens voor nodig om je een episode te herinneren uit je verleden als je aan het werk bent. Het is veel handiger als zulke informatie als een herinnering uit je verleden netjes blijft opgeborgen in je onbewuste. Maar dit systeem is bij de mens verre van perfect. Soms worden de verkeerde dingen in het onbewuste opgeslagen of dingen worden zo goed weggestopt, dat je er niet meer bij kunt. Probleem is dat zulke verborgen zaken toch nog door kunnen werken naar het bewuste niveau en je gedrag beïnvloeden via angsten en neuroses. Daarom is het soms een goed idee om via hypnotherapie in Rotterdam bij Hypnose Praktijk eens te kijken of je wat aan die angsten en neuroses kunt doen. Omdat ons sorteringsysteem zo imperfect is, ontstaat er al heel snel problemen. Dingen die niet goed verwerkt worden, leiden tot problemen waar je soms je hele leven mee worstelt. Maar ook simpele processen van gewenning, kunnen leiden tot dwangmatig gedrag. De hersenen maken het via gewoontes makkelijker om taken te automatiseren. Als je zonder bewuste inspanning je tanden gaat poetsen, dan hoef je niet constant opnieuw de bewuste keuze te maken. Maar zulke automatische processen zijn nadelig wanneer je bijvoorbeeld compulsief begint te eten, omdat je steeds maar weer het seintje krijgt om te eten. Via hypnotherapie in Rotterdam kun je dat soort seintjes wegnemen. Daardoor kun je eetstoornissen dus ook aanpakken. Maar ook depressies kun je aanpakken met behulp van hypnotherapie in Rotterdam. Kom dan ook snel eens langs bij Hypnose Praktijk om zelf aan den lijve te ondervinden wat hypnotherapie in Rotterdam voor jou kan betekenen.

Kijk op hypnose-praktijk.nl voor informatie over hypnotherapie in Rotterdam

Als je meer wilt weten over hypnotherapie in Rotterdam, dan kun je terecht op de website van hypnose-praktijk.nl. Hier zie je ook meteen bij welke problemen hypnotherapie in Rotterdam kan helpen. Denk aan problemen als: 

  • Depressies
  • Faalangst
  • Verslavingen

Op de site vind je dan ook een wat uitgebreider overzicht met problemen waarbij hypnotherapie in Rotterdam uitkomst kan bieden. 

Maak een afspraak via de site

Als je gebruik wilt maken van hypnotherapie in Rotterdam, dan kun je via de site meteen een afspraak maken voor een intake gesprek. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn