Waar kun je baardolie bestellen?

Het is al jaren een echte trend onder mannen: Je baard laten groeien. Soms tot groot ongenoegen van vrouwen, maar als je de baard goed verzorgd en getrimd is kunnen de meeste vrouwen het juist wel waarderen. Bij mannenzaak.nl weten ze alles over de verzorging van zowel baarden als snorren, en ze hebben bovendien een webshop. Daarin bestel je onder andere baardolie, baardshampoo en speciale gel voor baarden. Nu denk je misschien ‘baardolie? Hoezo zou ik dat gebruiken?’. Maar mannenzaak.nl legt het je graag even uit. Het is namelijk zo dat je deze olie speciaal koopt voor je baard, niet om de haren zelf in te smeren, maar juist de huid eronder. Als deze huid namelijk goed gehydrateerd is worden de haren als vanzelf gezonder en glanzender. De conditie van je baard is namelijk afhankelijk van de conditie van de huid eronder. En aangezien het niet echt gemakkelijk is om een normale dagcrème op deze huid te smeren zonder dat je hele baard onder de witte crème zit, wordt baardolie aangeraden om deze huid te verzorgen. Het is een hele voedende olie, die je prima kunt gebruiken bij zowel korte als lange baarden. In feite kun je hem ook prima op de rest van je gezicht smeren, maar veel mannen geven daar de voorkeur aan een normale crème. Het is dus maar net wat je zelf het fijnste vindt.

Hoe gebruik je baardolie?

Je kunt natuurlijk niet zomaar dat flesje leeggieten over je baard en hopen dat de olie goed terechtkomt. Baardolie op een goede manier gebruiken is even oefenen, maar niet moeilijk.  Sprenkel gewoon enkele druppels op je vingertoppen en wrijf ze een beetje uit. vervolgens steek je je vingers in je baard en masseer je de olie in de huid. Het is de bedoeling dat je baard een beetje uit model raakt, dus geen paniek als het er even niet mooi uitziet! Aan het einde verdeel je de restanten olie over de rest van je baard en breng je hem daarmee in model. Eventueel kun je nog wat extra baardwax gebruiken, maar baardolie doet voor veel mannen al genoeg qua styling. Een gezonde en mooi getrimde baard heeft namelijk meestal niet veel meer nodig dan een goede verzorging. Gel of wax is dan overbodig.

Moet je je baard eigenlijk kammen?

Bij mannenzaak.nl krijgen ze vaak de vraag of het eigenlijk nodig is om je baard te kammen. Daar zijn de meningen over verdeeld. De een houdt namelijk van een ruige baard, de ander van een netjes bijgehouden baard. Hoe dan ook, als je baardolie gebruikt zijn je haren al stukken zachter en makkelijker in model te brengen. Doe je dit niet, dan kan kammen sneller nodig zijn, voornamelijk doordat de haren wat stugger aanvoelen. Het gebruiken van baardolie is dus niet alleen gezond voor je huid en baardharen, maar het scheelt je ook een extra stap in de verzorging, doordat je veel minder snel klitten hebt. Zeker als je een lange baard hebt kan dat veel tijd schelen, want als je dan niet elke dag je baard kamt kan het wel eens een rommelige boel worden. Bestel dus vandaag nog al die handige baardverzorging in de webshop van mannenzaak.nl, waar ze onder andere het volgende verkopen:

  • Speciale snorrenwax
  • Baardbalsem en -olie
  • Baardshampoo
  • Baardborstels
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn