Wanneer dienen TENA Pants verschoond te worden?

Bent u eenmaal tot de conclusie gekomen welke TENA Pants het beste bij u passen, dan is de volgende vraag voor velen hoe lang u een dergelijke broekje kunt dragen. Met andere woorden: wanneer en hoe vaak moeten TENA Pants gewisseld worden? Omdat iedereen weer anders is, is het moeilijk om hier een honderd procent eenduidig antwoord op te geven. Toch bestaan hier wel enige richtlijnen voor, die op basis van adviezen van experts zoals incontinentieverpleegkundigen zijn geformuleerd.

Moeten TENA Pants na elk urineverlies worden verwisseld?

Veel gebruikers van incontinentiemateriaal zijn geneigd hun broekje na één keer urineverlies te verwisselen. Logisch, want zo voelt u zich het frist. Echter zijn TENA Pants, net als de slips en inleggers van ditzelfde merk, dusdanig vervaardigd dat dit niet nodig is. Het absorptiemateriaal is sterk genoeg om meerdere malen urineverlies aan te kunnen. Zaak is uiteraard wel, dat u incontinentiebroekjes met het juiste absorptievermogen draagt. De juiste TENA Pants beschermen tegen de geur van urine en voorkomen huidirritatie.

De rol van de absorptiecapaciteit

Veel mensen die TENA Pants kopen vragen zich af hoe vaak men zich moet verschonen. Hoe vaak u dient te verschonen, is zoals eerder al even genoemd grotendeels afhankelijk van de absorptiecapaciteit van de TENA Pants die u koopt. Zoals u wellicht weet bestaan er binnen de TENA Pants verschillende varianten: Normal, Plus, Super en Maxi. De absorptiecapaciteit kunt u ook aflezen aan het aantal druppels dat op de verpakking is afgebeeld. Dit kunnen er maximaal acht zijn.

Men denkt overigens vaak dat een grotere maat ook meer absorbeert, maar dit speelt absoluut geen rol. De maat heeft enkel te maken met uw eigen lichaamsomvang, net zoals bij kleding dus.

Urine indicator

Twijfelt u nog steeds over de hoeveelheid urine die uw TENA Pants aankan en geeft dit u een onzeker gevoel? Probeert u de broekjes dan eerst in de thuissituatie uit en bouwt u dit vervolgens op van het gebruik daarvan gedurende kortdurende verblijven buitenshuis naar langere tijdsbestekken. Blijft u toch geplaagd worden door onzekerheid, maakt u dan gebruik van de TENA Pants met urine indicator. De veranderende kleur van een dergelijke indicator laat u zien of het broekje verwisseld dient te worden. Dit systeem helpt u ook om ervoor te zorgen dat u niet onnodig TENA Pants koopt en daarme extra kosten maakt door het weggooien van de TENA Pants alvorens deze verzadigd zijn.

Vaak verwisselen uit hygiënisch oogpunt? Kiest u dan voor lichte materialen

Ondanks dat TENA Pants meerdere doses urineverlies aankunnen, kan het zijn dat u desondanks toch -uit hygiënisch oogpunt- na elk verlies wilt verwisselen. Kiest u er dan het liefst voor om licht incontinentiemateriaal te gebruiken. Lichte TENA Pants kopen is namelijk voordeliger dan de broekjes voor zwaarder urineverlies. Zeker wanneer u thuis bent, is het aan te raden licht verband te dragen dat u vaker kunt verschonen. Zo bespaart u aanzienlijk op uw uitgaven.

Het gebruik van een extra inlegger

Eerlijk is eerlijk, wanneer u vaak wilt of moet verschonen, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Alhoewel TENA Pants kopen bij de juiste winkels niet duur hoeft te zijn en de prijs van de Pants dan in overeenstemming zijn met hun praktische waarde, bent u op jaarbasis al gauw behoorlijk wat geld kwijt. Laat dit u er echter niet toe verleiden andere producten te gebruiken dan materialen die speciaal voor incontinentie zijn gebruikt. Het gebruik van een inlegger voor extra absorptie kan helpen de kosten te drukken. Deze inleggers nemen de urine op en zodra deze verzadigd zijn, nemen de TENA Pants het over.

Een hoger absorptievermogen betekent minder vaak verwisselen

Zeker in het begin is het even zoeken naar de juiste TENA Pants. Merkt u dat de broekjes snel vol raken en daardoor ook regelmatig verwisseld moeten worden? Dan kunt u concluderen dat u zeer waarschijnlijk een broekje met een hoger absorptievermogen nodig heeft. Dergelijke TENA Pants, voor wat zwaarder urineverlies, kunnen meer urine opvangen. Zo hoeft u het materiaal minder vaak te verwisselen en -ook niet geheel onbelangrijk- dat scheelt in uw portemonnee.

Deze informatie over TENA is geschreven door Hulpmiddelonline.nl. Dé TENA specialist op internet!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn