Wat doet quercetin voor jouw lichaam?

Er zijn verschillende voedingsstoffen die van belang zijn voor jouw lichaam, quercetin is daar een van. Desalniettemin is het een stofje dat bij veel mensen helemaal geen bekendheid geniet. Dat is jammer, want daardoor profiteren ook maar weinigen van het positieve effect dat dit kan hebben. Quercetin is ontzettend goed voor je weerstand en als jij wilt voorkomen dat je griep krijgt of verkouden wordt, dan kan dit middel daar zeker bij helpen! Het versterkt je afweersysteem en ondersteunt je immuunsysteem. Zo krijgen virussen veel minder kans om iets aan te richten in jouw lichaam!

Wat doet quercetin voor jouw lichaam?

Quercetin voor betere weerstand

Er zijn verschillende voedingsstoffen die een positief effect kunnen hebben op jouw weerstand. Vitamine C is daar waarschijnlijk de bekendste van, bijna iedereen weet wel dat een hoge dosis hiervan kan helpen bij verkoudheden. Quercetin is dus ook een van die stofjes die de weerstand kunnen verbeteren, net als vitamine D, vitamine K en zink. Het beste is het natuurlijk om te proberen zoveel mogelijk hiervan via je voeding binnen te krijgen. Een gezonde voeding draagt immers ook bij aan een betere gezondheid. Maar helaas zal dit niet altijd lukken, omdat de hoeveelheden hiervan in voeding nu eenmaal beperkt zijn. Wil je quercetin via je eten binnen krijgen, dan zou je flink wat moeten eten van bijvoorbeeld:

  • broccoli
  • appels
  • knoflook en ui
  • citrusvruchten

Het is natuurlijk hoe dan ook gezond om hier met regelmaat van te genieten, deze voedingsmiddelen bevatten immers ook allerlei andere gezonde stoffen. Maar ook al zou je hier grote hoeveelheden van eten, dan nog is het best lastig om aan de dagelijkse aangeraden hoeveelheid te komen. Dat geldt niet alleen voor quercetin, maar ook voor diverse andere vitamines en mineralen die in jouw lichaam zo belangrijk zijn. Daarom kan het zeker aan te raden zijn om een voedingssupplement te nemen.

Supplementen

Belangrijk om op te merken is dat voedingssupplementen natuurlijk nooit een vervanging kunnen zijn van een gezonde leefstijl. En daarmee wordt dan bedoeld dat je een gezond eetpatroon moet hebben, met veel groente, fruit, noten en volkoren producten. En je moet voldoende bewegen. Maar het is natuurlijk niet verkeerd om met een supplement de hoeveelheid quercetin die je binnenkrijgt wat te verhogen. Net als je soms met andere vitamines en mineralen doet. Je kunt dit standaard doen, als jij van jezelf gewoon niet een heel goed immuunsysteem hebt. Ben je bijvoorbeeld vaak verkouden en krijg je ieder jaar wel eens een keer griep, dan is het geen raar idee om supplementen te gebruiken. Maar je kunt er ook voor kiezen om quercetin te slikken in de periodes van het jaar dat je vatbaarder bent voor virussen, de herfst en de winter. Of je neemt een extra dosis op het moment dat veel mensen in jouw omgeving ziek zijn. Hoe jij het ook aan wilt pakken, aan te raden is om te kiezen voor het supplement van Natural Super Quercetine. Hier zit namelijk niet alleen een goede hoeveelheid quercetin in, maar ook de vitamines C, K2 en D3 en daarnaast ook zink. Zo wordt jouw immuunsysteem optimaal ondersteund!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn