Wat is linkbuilden en wie kan dat?

Messonline - LinkbuildenCentraal in deze tekst staat de vraag wat linkbuilden is. Linkbuilden is het verbeteren van de vindbaarheid van uw website via zoekmachines. Het maken van een website is één ding, en wel een in de hedendaagse digitale maatschappij cruciaal ding, maar het ervoor zorgen dat deze site goed te vinden is, is een tweede vraag. Door bepaalde teksten te plaatsen en ervoor te zorgen dat elders naar uw homepage gerefereerd wordt door middel van links, verhoogt u de zichtbaarheid van uw onderneming op het steeds groter wordende wereldwijde web. Enfin, de volgende vraag is natuurlijk wie dat dan allemaal kan doen. Heeft u daarvoor anderen nodig? Of een grote zak met geld? Of kunt u het heel misschien ook gewoon zelf doen? Puntsgewijs weergegeven heeft u een drietal mogelijkheden:

  • rechtstreeks zoekmachines betalen
  • SEO-kantoren inhuren
  • zelf linkbuilden

Ten eerste het betalen van de zoekmachines. Als u naar de homepage van die ene grote, Amerikaanse zoekmachine gaat ziet u bovenaan de resultaten van uw zoekopdracht altijd een paar sites staan. Dit zijn zogenaamde gesponsorde links. Door de zoekmachine in kwestie geld te geven, kunt u ervoor zorgen daar ook te verschijnen. Niet alleen boven de zoekresultaten, maar ook aan de rechterzijde daarvan en in uw mailbox ziet u advertenties. Linkbuilden pur sang. Dat valt allemaal onder de eerst genoemde optie. Maar er is ook een andere optie, de tweede optie van de opsomming. U kunt namelijk een bedrijf inhuren dat doet aan SEO. Dat is de afkorting voor Search Engine Optimization. Linkbuilden is een fenomeen dat daaronder valt. Gespecialiseerde kantoren gaan aan de slag met onder meer trefwoorden die u opgeeft. Zal ik u eens een geheim vertellen? Ook deze prachtige tekst is geschreven in het kader van de tweede optie zoals daarnet aangestipt. Tot slot kunt u het ook gewoon zelf doen en aldus geld besparen. Daarover in de nu volgende paragraaf meer.

Zelf aan de slag met linkbuilden

We hebben al gezien dat u Google betalen kunt om hoog in de resultaten van de zoekopdrachten van allerlei mensen te komen. Wat ook kan, is het inhuren van een ander bedrijf om het linkbuilden voor u te doen. Ten derde bestaat er de mogelijkheid het helemaal zelf te doen. Anders dan wel wordt gedacht is linkbuilden namelijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Er kleven aan het zelf linkbuilden diverse voor- en nadelen. De voordelen zijn werkelijk waar talrijk. In de eerste plaats bespaart u natuurlijk geld. Het inhuren van een zoekmachine is erg prijzig te noemen. Het is eigenlijk alleen weggelegd voor de echt grote bedrijven, zoals u misschien al wel eens door hebt gehad. Ook het betalen van kantoren gespecialiseerd in SEO kost u toch een zakje met centen, hoewel een wat minder vol zakje. Het is kortom beter voor uw portemonnee om zelf aan de slag te gaan met het linkbuilden. Een ander voordeel is dat er geen vreemde mensen aan uw website zitten te sleutelen. Dat voelt voor sommige ondernemers namelijk toch een beetje als het in uw huis laten van een vreemd iemand. Een ander pluspunt is dat u, althans uw bedrijf, ervaring opbouwt met linkbuilden. Tot in de verre toekomst zal uw toko op die wijze via het internet te vinden zijn. Nadelen zijn er echter ook te noemen. Want wat als het allemaal misgaat? Linkbuilden vraagt toch om bepaalde specifieke kennis die u zelf misschien niet heeft. Doet u het verkeerd, dan kan u zelfs gestraft worden met een lage notering in de lijst met zoekresultaten. Dan hebben uw acties een averechts effect, en dat wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Denkbaar is ook dat door verkeerde woordkeuzes en onjuiste keywords de populariteit van uw site naar beneden gaat. Ook dat zou zonde zijn. Kort gezegd komt het erop neer dat u het wel zelf kunt doen, maar niet bang moet zijn voor fouten. Dit advies wordt mede mogelijk gemaakt door Mess Online, dé specialist in linkbuilden.

De zichtbaarheid van uw onderneming op internet

Als uit het voorgaande één ding pregnant naar voren komt, is het wel dat linkbuilden van levensbelang voor uw firma kan zijn. Uw onderneming kan er erg onder te lijden hebben als linkbuilden niet op de goede manier gedaan wordt. Anno 2016 kan met recht gezegd worden dat de zichtbaarheid van uw bedrijf op het wereldwijde web erg belangrijk is. Waarom denkt u anders dat er bedrijven bestaan die doen aan linkbuilden, en teksten die over dat onderwerp gaan, zoals de onderhavige? Word wakker: dat is niet voor niets! Mess Online helpt u graag om al uw behoeftes te realiseren. We kunnen u helpen zelf met uw website bezig te gaan, maar met evenveel plezier doen we het gewoon voor u. Hoe meer geld u te besteden heeft, hoe meer er mogelijk is, laat dat wel duidelijk zijn. Neem vlug contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Genoeg informatie om zelf aan de slag te gaan met linkbuilden? Laat ons u een cursus geven en u helpen met onder meer het kiezen van goede trefwoorden. Doet u dit immers niet goed, dan kan de tekst op uw site die met zoveel zorg en liefde samen is gesteld maar zo als spam aan worden gemerkt. Wees daarom niet bevreesd de hulp van echte experts in te schakelen; zij zullen u maar wat graag helpen. Linkbuilden doe je zo!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn