Wat is linkbuilding nou eigenlijk?

De afgelopen jaren heeft het aantal mensen met een website een enorme vlucht genomen. Er ontstaan steeds meer manieren om op een hele makkelijker manier een website te maken. Dit is heel erg mooi, maar veel mensen beseffen niet dat het hier niet ophoudt. Enkel een mooie website op het net plaatsen geeft u nog geen bezoekers. Het internet is geen winkelstraat waar mensen doorheen lopen en dan af en toe een website aanklikken. Uw website moet actief gepromoot worden op zoekmachines zoals Google om bezoekers te krijgen. Om dit te bereiken dient u erachter te komen wat zoekmachines belangrijk vinden, waar ze op selecteren. Als u aan alle eisen van de zoekmachines voldoet dan is de kans steeds groter dat u bovenaan in de zoekresultaten van bezoekers terecht komt. En als u hier staat dan is er een grote kans dat de mensen op uw website klikken. Kortom, voor elke website is het een must om dit voor elkaar te krijgen, maar hoe doe je dit? Een van de opkomende technieken om een website hoog in de zoekresultaten van Google te laten komen is linkbuilding. Hier zijn wij van Middle Road in gespecialiseerd. We zullen u in dit artikel kort uitleggen wat linkbuilding is. Daarna zullen we ook even kort ingaan op hoe u hier gebruik van kunt maken bij ons.

De kern van linkbuilding

Linkbuilding is dus een techniek om een website te doen stijgen in de zoekresultaten van zoekmachines. Tot enkele jaren geleden waren de algoritmes van zoekmachines die berekenen welke websites bovenaan komen nog niet zo geavanceerd. Het was toen bijvoorbeeld nog mogelijk om op allemaal willekeurige websites jou weblink te plaatsen met als resultaat dat je bovenaan kwam te staan in zoekmachines zoals Google. Dit is de voorloper van de moderne soort linkbuilding. Het ging toen voornamelijk nog om kwantiteit en de context waarin je weblink stond maakte nog niet veel uit. Zoals u al voelt aankomen is dit tegenwoordig erg veranderd. Het is een stuk ingewikkelder geworden om je website hoog in de zoekresultaten van zoekmachines te krijgen omdat de algoritmes van deze zoekmachines veel uitgebreider en daardoor slimmer zijn geworden. Tegenwoordig gaat het dan ook meer om de kwaliteit dan om de kwantiteit bij linkbuilding. Het is bijvoorbeeld veel beter om een pagina met goede inhoud die aansluit op jou product te hebben om jou weblink te plaatsen dan meerdere willekeurige weblink plaatsingen. Het idee van de huidige linkbuilding is dan ook om een kwalitatief hoogstaand netwerk van websites te ontwikkelen. Op deze manier wordt jou website gevonden via allemaal andere websites, en deze doorverwijzingen worden vervolgens zeer gewaardeerd door Google. Het resultaat is dat je hoog in de zoekresultaten komt te staan. Zoekmachines zoals Google zijn tegenwoordig zelfs zo ver gegaan in het voorkomen van de oude manier van linkbuilding dat ze jou website bannen als je gebruik maakt van de oude trucjes. Het resultaat is dan dat je website helemaal niet meer te vinden is op deze zoekmachines. Dit staat vaak gelijk aan het wegnemen van alle bezoekers van de website, het is dus fataal op het internet. Maar Google heeft nou eenmaal de macht om dit te doen. Zorg er dus voor dat je deze domme trucjes probeert te voorkomen. Enkele tips voor het voorkomen van deze misstappen zijn:

  • Zorg ervoor dat kernwoorden niet te vaak op een pagina worden geplaatst. Er is een percentage van het totale aantal woorden dat Google als optimaal ziet.
  • Zorg ervoor dat je de weblinks die je voor linkbuilding op andere websites plaatst gematigd plaats. Ga dus niet honderden links op enkele websites plaatsen, maar probeer alles zo natuurlijk mogelijk te laten lijken.
  • Maak gebruik van fora en blogs, hier kan je gemakkelijk veel links plaatsen voor linkbuilding zonder een overdreven hoeveelheid links op onlogische plekken te zetten.

Een ander belangrijk punt voor linkbuilding is dat je niet alleen op je home pagina focust. Google vindt dit niet natuurlijk en daarom pikken de algoritmes dit eruit. Het resultaat is dan dat je lager in de zoekresultaten beland. Als je naar jou website wil verwijzen op een forum of blog of iets dergelijks, verwijs dan ook naar de precieze pagina waar je over spreekt. Dit zal direct zeer positieve resultaten laten zien in uw positie in Google.

Klinkt het allemaal te ingewikkeld?

Het kan voor een beginnende website ontwikkelaar allemaal een beetje overweldigend zijn om al deze dingen tot je te nemen. Daar komt nog eens bij dat het enorm veel tijd kost om goede linkbuilding uit te voeren. Dus ook al weet je precies wat je moet doen, het kan altijd zo zijn dat je er gewoon niet genoeg tijd voor hebt en er niet aan toe komt. Veel mensen met een website hebben namelijk een bedrijf dat ze moeten runnen. Daarom bieden wij bij Middle Road tegen zeer scherpe prijzen linkbuilding aan. Ons team van ervaren experts gaat met alle plezier voor u aan de slag om uw website in Google te doen laten stijgen. Voor hen is dit werk een dagelijkse bezigheid en ze kunnen dit dan ook zeer snel en met hoge kwaliteit uitvoeren. Op onze website kunt u meer informatie vinden over de prijzen en andere voorwaarden van wat wij aanbieden. Ook kunt u ons een email sturen of bellen als u meer vragen heeft die niet op de website worden beantwoord.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn