Zelf drank stoken? Wij hebben alles in huis!

Het zelf maken van producten is al een aantal jaar een trend. Wat is er leuker om niet jouw spullen in een winkel te kopen, kant-en-klaar, maar zelf te maken! Zo kun je zelf je kleding naaien, groente verbouwen of een kast timmeren, maar heb je wel eens bedacht dat zelf drank stoken ook prima thuis kan? Wat is er leuker dan jouw gasten te trakteren op een zelfgestookte borrel? Bij het zelf drank stoken kun je jouw eigen smaak verwerken in het product. Het is een spannend en leerzaam proces dat je ook meer inzicht geeft in jouw favoriete sterke drank. Zelf drank stoken is ook erg leuk om samen met iemand te doen. Voor het drank stoken heb je wel een aantal producten nodig. Wij bieden in onze webwinkel diverse producten aan waarmee zelf drank stoken thuis heel makkelijk wordt! Zo kun je bij ons diverse stookketels bestellen, speciaal gemaakt voor een bepaald type sterke drank. Zo verkopen we:

  • Distilleerketels;
  • Moonshineketels;
  • Wiskeyketels;
  • Wijnvaten;
  • en diverse accessoires.
  • drankstoken.nl

Zelf drank stoken is makkelijker dan je misschien denkt. Met de juiste materialen en benodigdheden is iedereen in staat zelf drank te stoken, gewoon bij je thuis. Het belangrijkste is om een distilleerketel aan te schaffen. Wij bieden diverse ketels aan op de website van hoogwaardige kwaliteit. Hiermee komt zelf drank stoken voor iedereen binnen bereik te liggen.

Zelf drank stoken

Wat is drank stoken eigenlijk? De destillatie is het proces waarbij je verschillende stoffen door verhitting gescheiden worden. De stof moet zo warm worden gemaakt dat het overgaat in verdamping. Door dit voorzichtig te doen, zal de stof met het laagste kookpunt meer verdampen dan de andere stof. Zo kun je twee stoffen van elkaar scheiden. Bij sterke drank doe je dit met een destilleerketel. Een temperatuurmeter kun je gebruiken om de temperatuur in de gaten te houden. De drank is het gedeelte dat uit de distilleerketel komt. Bij sterke drank moet je zeer langzaam verhitten, het alcoholpercentage blijft daarbij hoger. Door de toevoeging van bijvoorbeeld kruiden, kun je de sterke drank op smaak brengen. Door drank meerdere keren te stoken, kun je de drank zuiverder maken.

Handige webshop

Voor elke sterke drank kun je natuurlijk een standaard distilleerketel gebruiken. Voor je een distilleerketel voor sterke drank koopt, is het belangrijk om te bedenken wat je precies wilt maken. Wil je sterke drank zoals jenever, berenburg of whisky maken, dan heb je daar een andere ketel voor nodig dan bij het brouwen van bier. We bieden op de website een aantal gespecialiseerde distilleerketels aan. Zo hebben we speciale moonshine-distilleerketels. Moonshine is een uit de VS afkomstige sterke drank, daar vroeger illegaal werd gestookt. Vandaar de naam: het werd met maanlicht gebrouwen. De basis van Moonshine bestaat uit suiker, water, gist en mout. Deze ingrediƫnten worden gemengd en laat je vervolgens gisten. Door verhitting kun je vervolgens de drank die ontstaat opvangen. Dit is de Moonshine. Door het mengsel zuiverder te krijgen, kun je het meerdere keren verhitten. Op onze website bieden we naast destilleerketels ook accessoires aan die je bij het drank stoken kunt gebruiken. Zoals een alcoholmeter, waarmee je het alcoholpercentage in de gaten kunt houden. Ook hebben we turbogist, waarmee je ook zelf de alcohol voor jouw sterke drank kunt maken. Dit gist werkt erg snel en kan zich al binnen 48 omzetten in alcohol. Verder verkopen we 1-pitskookplaten, waarmee je de sterke drank kunt verwarmen en koper reinigingsdoekjes om jouw koperen distilleerketel weer schoon te maken. Koper vormt een goede basis voor een distilleerketel, omdat koper goed geleidt en goed is te bewerken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn